Viking kan se langt etter medalje

Rosenborg scoret bare ett mål i går, men det var nok til å sende Viking så og si ut av medaljekampen.

Thomas Myhre og Viking

Thomas Myhre mener det er det kollektive samspillet som svikter i Viking om dagen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

På begynnelsen av sesongen var Viking en av de heteste kandidatene til en medalje, men etter 14 serierunder bør ambisjonene være helt andre.

- Handler om mer enn Ijeh

Etter 1-0-tapet for Rosenborg i går ligger laget på en skuffende tiendeplass. Målvakt Thomas Myhre sier at Viking er ute av medaljekampen.

- Gapet opp et veldig stort og det er mange lag foran oss. Det blir veldig tøft å være med og utfordre helt øverst i toppen, sier Myhre til NRK

Laget som sprudlet i eget gress i fjor sliter med samhandling og selvtillit, og det handler om mer enn at Peter Ijeh har vært plaget av skader i år.

- For lite målsjanser

- Hele laget i den offensive samhandlingen fungerer ikke. Da vil jeg ikke legge skylden på de offensive spillerne, for dette handler om det som skjer fra meg helt bak til forsvaret, midtbane og angrep, sier Myhre.

- Det er ikke enkeltspillere, men det vi gjør sammen. Det vi trener på og prøver å få til for å skape sjanser sitter ikke i kampene. Derfor produserer vi alt for lite målsjanser, sier Myhre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.