NRK Meny
Normal

Viking anker ikke rasismestraff

Viking godtar rasismestraff fra NFF. – Nå ønsker Thioune bare å legge saken bak seg, sier administrerende direktør Arne Larsen Økland.

Thioune
Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Vi har kommet fram til at vi ønsker å legge denne saken bak oss, og ikke gjøre noe mer ut av det. Vi konstaterer at det er litt forskjellig oppfatninger av det som har skjedd mellom de som var involvert, sier administrerende direktør i Viking Arne Larsen Økland.

Saken bunner i at Makhtar Thioune beskyldte dommer Svein-Erik Edvartsen for rasisme etter Vikings tap for Brann. Han ble ilagt tre kampers karantene etter rasismebeskyldninger mot dommer Svein-Erik Edvartsen, av Norges Fotballforbund. En straff Viking vurderte å anke.

Ser framover

Fotballaget ønsker ikke å lage en føljetong av det som har skjedd, de vil heller se framover.

Lagets trener Kjell Jonevret var i utgangspunktet heller ikke begeistret for straffen Thioune pådro seg, men han er enig med Vikings administrasjon.

– Han synes straffen er streng, men han er innforstått med det, og har vært med i den beslutningen, sier Økland.

Thioune selv synes hele situasjonen er beklagelig, og er veldig trist og lei for det som har skjedd. Nå ønsker også han å se framover, samtidig som han ønsker å legge hendelsen bak seg.

Se rasismeanklagen her:

Makhtar Thioune havnet i medienes søkelys etter han beskyldte dommeren for rasisme etter lørdagens kamp mellom Viking og Brann. Her forlater han stadion lørdag kveld - tydelig irritert. Bilder med tillatelse fra C More.

Arkiv: Det er denne uttalelsen fra Makthar Thioune som vakte reaksjoner etter kampen mot Brann. Bilder med tillatelse fra C More.

Fotballnyheter