NRK Meny
Normal

VIF-styret innstilt på å gå

Vålerenga-styret innkaller til et ekstraordinært styremøte, og stiller plassene sine til disposisjon.

Styreleder Åge Petter Christiansen

Styreleder Åge Petter Christiansen og resten av styret har måtte tåle massiv kritikk den siste tiden. Nå stiller de plassene sine til disposisjon.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Bakgrunnen for dette er kritikken styret har fått etter voldgiftsdommen i saken mot Stabæk Fotball, skriver Vålerenga Fotball i en pressemelding tirsdag.

Oslo-klubben er dømt til å betale Stabæk 5,6 millioner kroner – en dom som kommer på verst tenkelig vis for Vålerenga, som må ha minst 16 millioner kroner for å holde gående ut året.

Anstrengt økonomisk situasjon

– Styret forstår at voldgiftsdommen, på toppen av en fra før anstrengt økonomisk situasjon for klubben, har utløst skuffelse og frustrasjon blant våre medlemmer og supportere. Utfallet ble dessverre verst mulig for Vålerenga Fotball. I ettertid ser styret at denne saken skulle ha vært håndtert annerledes, står det i pressemeldingen.

Der kommer det også frem at styret har tatt kontakt med valg- og kontrollkomiteen om en evaluering av styrets arbeid.

I realiteten vil dette bety at styret stiller sine plasser til disposisjon.

Krav om at styreleder trekker seg

Denne evalueringen legges frem på et ekstraordinært styremøte i Vålerenga Fotball 1. september.

– Den siste tiden har det vært formulert kritikk og ytret mistillit mot styret, og krav om at styreleder trekker seg. Et enstemmig styre mener det er nødvendig med en helhetlig gjennomgang av situasjonen, og velger å ta ansvar ved å forberede og planlegge det ekstraordinære årsmøtet, skriver klubben.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.