NRK Meny
Normal

Her er FC Københavns overmann

Arturo Vidal sørget med sine tre mål omtrent alene for at Juventus parkerte FC København og har los på avansement i mesterligaen.

Arturo Vidal

Arturo Vidal senket FC København helt alene med sine tre mål

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Slik var kampen: Juventus - FC København 3-1

Vidal scoret to ganger på straffe og ett på en heading, og det var nok mot et FCK-lag som sjelden fikk til noe offensivt.

For det var Juventus som eide kampen ute på banen. Men de slet fælt med å komme gjennom FCKs disiplinerte forsvar, og ikke minst keeper Johan Wiland. Juventus hadde 13 skudd på mål, mot Københavns 3.

Det hjalp bare så lite. Juventus inntok andreplassen i gruppa bak suverene Real Madrid. FCK er nå sist i gruppa, og møter Real Madrid i siste kamp om to uker.

Vidal ble kampens forgrunnsfigur, men Andrea Pirlo var Juventus' playmaker. FCK klarte aldri å temme ham.

To straffer

Ståle Solbakken

FCK-trener Ståle Solbakken kunne konstatere at hans klubb holdt bra stand i de bakre rekker, men at det sviktet offensivt

Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

Første omgangs eneste mål kom på straffespark etter en halv time. Lars Jacobsen handset nokså unødvendig. Vidal satte straffen hardt og lavt i keepers høyre hjørne, og Johan Wiland i FCKs mål var sjanseløs.

Det andre kom også på straffe. Olof Mellberg tok et skikkelig livtak på Fernando Llorente og la ham i bakken. Straffen var klar. Vidal plasserte den akkurat som sist, men nå gikk Wiland til den andre siden.

Og bare to minutter seinere satt hattricket. Pogba la inn, og Vidal fikk helt upresset heade inn sitt tredje.

Han fikk selvfølgelig øredøvende applaus da han ble byttet ut åtte minutter før pausen.

FCKs mål var utlikning til 1-1, og det var det Mellberg som sto for. FCKs midtstoppere gikk opp for et langt innkast, og svensken fikk til slutt ballen og headet inn 1-1, nærmest helt ut av ingenting.

Da føltes det noen minutter som om danskene kunne komme inn i matchen igjen og ha en sjanse til poeng.

Men Mellberg gikk fra "hero til zero" på bare fem minutter, da han ga Juventus straffesparket. Så kom 3–1 like etter. Dermed var det sjanseløst for FCK, og Juve kontrollerte det hele inn det siste kvarteret.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.