NRK Meny
Normal

Veteranene skinte i premieren

Manchester Uniteds veteraner viste gammel storhet da de slo Newcastle 3-0 i seriepremieren til lagene.

Paul Scholes og Ryan Giggs

Paul Scholes og Ryan Giggs viste at de gamle er eldst.

Foto: Tim Hales / Ap

Kampfakta: Manchester United - Newcastle

Paul Scholes (35) holder fortsatt koken. I kampen mot Newcastle var det bare nettkjenningen som manglet. Men der den ene veteranen måtte gå målløs av banen, kunne innbytter Ryan Giggs (36) avslutte kvelden med å sette inn 3-0.
Målscorende pasning? Scholes, selvsagt. 35-åringen regjerte på midtbanen og var involvert i det meste. Scholes leverte den ene gode pasningen etter den andre.

Dimitar Berbatov fikk æren av å score Manchester Uniteds første seriemål for sesongen etter en halvtimes spill i hjemmemøtet mot Newcastle. Gjestene holdt godt følge med vertene det første kvartet, og hadde også en stor målsjanse, men da de røde satte inn et ekstra gir ble det for mye å stå i mot for det nyopprykkede laget. Valencia snappet opp ballen og sendte den videre til Paul Scholes som igjen fant Berbatov med en flott pasning. Den mye utskjelte bulgareren satte ballen satte ballen sikkert ved den borterste stolpen.

Ti minutter seinere gikk det fra vondt til verre for Newcastle. Ballen ble spilt hardt inn i feltet og Darren Fletcher satte den kontant i mål. Dermed kunne Manchester United gå til pause med vissheten om at de hadde fått den starten de ønsket på sesongen, men Newcastle ikke fikk det gjensynet med Premier League som de hadde håpet på.

Har Manchester United godt nok lag til å vinne serie? Diskuter nederst i saken!

21. på rad

Etter hvilen fortsatte Manchester United å presse på et svimmelt Newcastle-forsvar, men selv om det var enveiskjøring i nesten hele omgangen og de kom alene med keeper Harper ved flere anledninger ble det ikke flere mål før innbytter Ryan Gigg fant veien til nettmaskene fem minutter før full tid. Han dro til på volley etter en flott pasning fra Scholes. Giggs gjorde dermed det samme som Rosenborgs Roar Strand, scoret i sin 21. sesong på rad. Det er det ifølge UEFA bare de to som har klart i europeisk klubbfotball.

Newcastle har mye å forbedre til neste kamp mot Aston Villa, mens Manchester United fikk en mye bedre start på sesongen enn i fjor da de tapte viktige poeng allerede i sesongpremieren mot nyopprykkede Burnley. Mandagens kamp viste at Manchester United ikke har til hensikt å gi bort unødvendige poeng i kampen om seriegullet.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.