NRK Meny
Normal

Scoret for 16. sesong på rad

Da Ryan Giggs satte inn utlikningen til 1-1 for Manchester United, scoret han i sin 16. strake sesong i mesterligaen. Det er mer enn noen andre.

Ryan Giggs

Ryan Giggs scoret for Manchester United for 16. sesong på rad i mesterligaen

Foto: Armando Franca / Ap

Før kveldens kamp delta waliseren rekorden med spanske Raul med 15 sesonger. Nå har Giggs rekorden aleine.

United åpent kampen med å trille ball de første ti minuttene, og Valencia fikk prøvd skuddfoten ved to anledninger – begge ganger gikk ballen til utspill fra mål.

Skrøt av Lindegaard

Benfica kom etter hvert til flere gode skuddmuligheter, men heller ikke hjemmelagets spillere klarte å finne nettmaskene. Danske Anders Lindegaard, som fikk tillit fra start, hadde ingen problemer med å rydde unna. Inntil Oscar Cardozo kom på skuddhold.

Nicolas Gaitan sendte ballen mot Cardozo som var på vei mot feltet. Sistnevnte vendte bort Jonny Evans tilsynelatende uten problemer, og sendte lærkula rett i nettmaskene bak en langstrakt Anders Lindegaard. 1-0 til hjemmelaget.

- Anders Lindegaard gjorde en sterk kamp i dag, sa manager Alex Ferguson etter kampen.

- Vi dominerte det meste av kampen, men den var vanskelig - det er det alltid når man spiller borte i Europa. Rutine var viktig i dag, la Ferguson til.

- Det var stort og deilig, det var en fantastik kveld. Å representere verdens største klubb i verdens største klubbturnering er kolossalt, sa Lindegaard selv til dansk Viasat.

Patrick Evra

Patrick Evra blir godt pakket inn av Benficas forsvar

Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / Afp

United slet med å komme seg til store sjanser, og ensom spiss Wayne Rooney så til tider svært oppgitt ut.

Med et godt skudd sørget Ryan Giggs likevel for at lagene gikk til pause på 1-1. Veteranen førte selv ballen fremover, og fra 17 meters hold fyrte han av et skudd med god presisjon. Artur evnet ikke å redde, dermed kunne Giggs nok en gang notere seg scoring mot Benfica.

Kunne blitt superhelt

Et drøyt kvarter etter pause hadde den walisiske superveteranen sjansen til å bli kveldens store helt. Men keeper-Artur fikk en fot på ballen.

Rett etterpå var det Lindegaards tur til å vise seg fram. Benficas innbytter Nolito fyrte av et hardt skudd fra 16-meteren, men Lindegaard fikk fingrene på den.

Mot slutten så det ut som om United var fornøyd med ett poeng i den portugisiske hovedstaden. Omgangen som åpnet så friskt, ble mye tammere. United styrte spillet, men tok ingen sjanser framover. De hindret imidlertid hjemmelagets kontringer, og det hele ebbet ut med 1-1.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia