NRK Meny
Normal

Island med sjokkseier over Nederland

Island sørget for en gedigen overraskelse i EM-kvalifiseringen da de slo bronselaget fra VM.

Gylfi Thor Sigurdsson

Kampens profil, Gylfi Thor Sigurdsson, scorer mot Nederland.

Foto: HALLDOR KOLBEINS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Den vesle vulkanøya med rundt 325.000 innbyggere slo fotballnasjonen Nederland 2-0 mandag. Lars Lagerbäcks mannskap står med full pott etter tre kamper.

Swansea-spilleren Gylfi Sigurdsson var kampens store profil de 45 første minuttene. Etter 10 minutter sørget han for 1-0 da hjemmelaget ble idømt straffe etter at Stefan de Vrij rotet det til innenfor Islands 16-meter.

– Verdensklasse

Sigurdsson økte til 2-0 etter 41 minutters spill. Foran 10.000 tilskuere på Laugardalsvöllur stadion i kveld tok Island dermed en imponerende seier.

– Jeg er selvsagt fornøyd med hvordan spillerne og hele teamet har gjort det. Defensivt var det nesten perfekt. Vi kunne ha holdt ballen litt bedre, sa Lagerback ifølge Morgunbladid etter kampen.

Island og Nederland har møtt hverandre ti ganger før. En gang har Island klart uavgjort. De øvrige oppgjørene har endt med nederlandsk seier.

Plutselig befinner islendingene seg i førerposisjon i gruppe A med full pott etter tre kamper og en imponerende målforskjell på 8-0.

– Gylfi er en spiller i verdensklasse. Han er ikke bare stor offensivt, men han er også en verdensklasseforsvarer. Han er en av de beste allround-spillerne jeg noensinne har sett, sa Lagerbäck

Dårlig start for Nederland

Nederland har på sin side fått en særdeles dårlig start på EM-kvalifiseringen med kun 3-1-seier mot Kasakhstan. I den kampen lå Oranje under i 61 minutter og tok ikke ledelsen før i det 82. minutt.

I det første oppgjøret ble det 1-2-tap borte mot Tsjekkia.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter