NRK Meny
Normal

Verdensmesteren åpner VM

Kvinnenes fotball-VM vil sette sitt preg på de kommende ukene. Mandag 10. september åpner mesterskapet i Shanghai med oppgjøret mellom den regjerende mester Tyskland og Argentina.

Birgit Prinz

Birgit Prinz leker med ballen.

Foto: MARCUS BRANDT / AFP

Nett-TV: Se Tyskland - Argentina kl 13.45

Nett-TV: Se Birgit Prinz mot Norge under EM 2001

 

- Nå gleder vi oss til å komme i gang. Ordene tilhører den tyske målvakten Nadine Angerer i et intervju med Fifa.com.

Bare seier er godt nok for et tysk lag som skal forsvare gullet fra 2003.

Blitt bedre

Og det er ingen tvil om at tyskerne er favororitt i åpningskampen, for Argentina har aldri vunnet en kamp i et sluttspill.

I 2003 debuterte de argentinske jentene i et VM sluttspill, og laget tapte 6 - 1 mot Tyskland.

Siden den gang har laget blitt bedre, og de har mange teknisk gode spillere. I fjor vant de overraskende over Brasil, som regnes som et av VMs beste lag.

Var bedre før

Likevel blir det nok vanskelig for Argentina mot Tyskland. De tyske jentene har en rekke spillere som holder høy internasjonal standard. Spissen Birgit Prinz har tre ganger blitt kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller.

Hun har scoret mer enn hundre mål på landslaget, og scoret også i generalprøven før VM mot Norge. Den kampen endte 2 - 2, og var ingen god forestilling av de tyske jentene.

Det ser ut til at Sandra Smisek, Petra Wimbersky og Anja Mittag kjemper om den andre spissplassen på det tyske laget. Birgit Prinz er normalt selvskreven på landslaget, men mange mener hun var bedre for noen år siden.

Første kamp som sjef

I VM i 2003 var Prinz turneringens beste spiller, og også den mestscorende i mesterskapet. Det skal bli spennende å følge Prinz i årets VM.

De tyske jentene er ikke heltidsprofesjonelle utøvere. I likhet med spillerne fra mange andre nasjoner i VM kombineres fotball med utdannelse eller arbeid.

Laget ledes av Silvia Neid, som tidligere  var assistenttrener for landslaget. Hun har selv spilt 111 landskamper, og årets VM blir hennes første mesterskap som landslagssjef.

Tyskland spiller i gruppe med Argentina, Japan og England.

Sender kampen

Tyskland er favoritt til å vinne puljen, og kanskje kan Argentia bli nummer to. Dermed vil de være i kvartfinalen for første gang.

Canadas landslagssjef Even Pellerud så Argentina spille tidligere i sommer og ble imponert:

- De har faktisk et godt lag med spillere som har solide ferdigheter, sier Pellerud til NRK.

NRK2 og nrksport.no sender åpningskampen mellom Tyskland og Argentina. Mandag 10/9 fra 1345.

Fotballnyheter