NRK Meny
Normal

Vellykket operasjon for Drogba

Didier Drogba kan fortsett rekke VM etter at lørdagens operasjon var en suksess.

TOPSHOTS-FBL-WC2010-JPN-CIV-FRIENDLY

Didier Drogba avskrev VM-spill etter skaden, men etter dagens vellykkede operasjon tror legende på rask bedring.

Foto: SEBASTIEN FEVAL / Afp

Drogba brakk et bein i albueområdet under fredagens seier over Japan, og siden det har det vært uklart om Elfenbenskystens store stjerne kan rekke VM i Sør-Afrika.

Les:

Lørdag gjennomgikk kraftspissen en operasjon. Ifølge det ivorianske fotballforbundet var operasjonen vellykket.

- Fortsatt mulig

Pressemeldingen forteller også at de to legene Ralph Hertel og Michael Gaillot forventer at spissen skal være "raskt tilbake". Verdensmesterskapet begynner førstkommende fredag, og Elfenbenskystens første kamp er allerede om ti dager. Likevel henger ikke Drogbas trener med hodet.

- Det er fortsatt en sjanse for at han når VM, sier Sven-Göran Eriksson til BBC.

Sentral spiller

Drogba ble årets toppscorer i den engelske eliteserien, og har scoret 44 mål på 69 kamper for landslaget. Og Elfenbenskysten kommer definitivt til å trenge ham. i og med at de har trukket en av VMs vanskeligste grupper. De oransjekledde møter Brasil, Nord-Korea og Portugal.

Les: Afrikas endelige gjennombrudd?

Skademareritt

De siste dagene har stadig flere verdensstjerner plukket opp skader.

Les:

NTB har satt opp følgende liste over VM-stjerner som enten må stå over eller står i fare for å måtte stå over VM.

Følgende spillere må stå over VM:

Michael Ballack, Tyskland: For den tyske kapteinen brast VM-drømmen allerede i mai. Ballack skadet ankelen da ghanesiske Kevin-Prince Boateng taklet ham i FA-cupfinalen mot Portsmouth.

Rio Ferdinand, England: Den engelske kapteinen skadet kneet og endte på krykker etter landslagets første ordentlige trening på sørafrikansk jord fredag.

Michael Essien, Ghana: Allerede i januar pådro midtbanestjernen seg en kneskade i afrikamesterskapet. Det var ventet at Essien skulle bli frisk i tide til VM, men prognosene viste seg for optimistiske.

John Obi Mikel, Nigeria: Den tidligere Lyn-spilleren måtte melde pass da han ikke ble tilstrekkelig bra etter en kneoperasjon i april.

Lassana Diarra, Frankrike: Midtbanespilleren blir nektet spill i VM av landslagets medisinske apparat etter å ha slitt med store magesmerter, som startet under Frankrikes treningsleir i alpene sist måned.

David Beckham, England: Landets mest rutinerte landslagsspiller ødela akillessenen i spill for Milan i mars.

Rene Adler, Tyskland: Nasjonens førstekeeper måtte opereres for en brystskade forrige måned.

Simon Rolfes, Tyskland: Midtbanespilleren mente han manglet kamptrening etter en kneskade i januar og takket nei til VM-billett.

Christian Trasch, Tyskland: Trasch skulle erstatte Michael Ballack, men skadet ankelen under landslagssamlingen i Italia før VM.

Heiko Westermann, Tyskland: Forsvarsspilleren brakk et bein i foten da laget møtte Ungarn forrige uke.

Miroslav Karhan, Slovakia: Mannen med flest landskamper for landet sitt pådro seg strekk bak i låret før mesterskapet og går glipp av Slovakias VM-debut.

Følgende spillere står i fare for å måtte stå over VM:

Didier Drogba, Elfenbenskysten: Den ivorianske stjernespissen ble operert i albuen lørdag. Hans navn er fortsatt med i landslagssjef Sven-Goran Erikssons 23-mannstropp.

Arjen Robben, Nederland: Kantspilleren pådro seg en skade bak i låret i en oppvarmingskamp mot Ungarn lørdag. Det er uklart hvor alvorlig skaden er.

Andrea Pirlo, Italia: Midtbanespilleren går definitivt glipp av åpningskampen mot Paraguay, og muligens hele VM, etter å ha pådratt seg en hofteskade i torsdagens kamp mot Mexico.

Harry Kewell, Australia: Kantspilleren har knapt spilt fotball siden desember i fjor på grunn av en lyskeskade.

Tim Brown, New Zealand: Visekapteinen kjemper en kamp mot klokka for å bli frisk etter en bruddskade i skulderen fra forrige måned.

Humberto Suazo, Chile: Landets beste spiss går trolig glipp av åpningskampen mot Honduras og trolig også neste kamp mot Sveits på grunn av en skade bak i låret.

Lee Dong-gook, Sør-Korea: Spissen ble tatt med i den endelige 23-mannstroppen på trass av en skade i leggen. Det ventes at iallfall åpningskampen mot Hellas spilles uten Lee.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.