Våt velkomst for Coly

Molde (NRK.no): Moldes nye spiss Aliou Coly fikk et vått møte med trener Mark Dempsey på dagens trening.

Aliou Coly

Aliou Coly. Ifølge Ole Gunnar Solskjær er han en god spiller som vil utvikle seg i Molde.

Foto: Hans-Thomas Eikrem / NRK

Det var minusgrader i Akerhallen under de første treningene tidligere i år. Nå kan Ole Gunnar Solskjær med et smil konstatere, at temperaturen i det minste har kommet opp i sju plussgrader.

Ja, ventilasjonsanlegget er nå på bedringens vei, sier han muntert til NRK.

Vårt start

Men for den hardbarkede trenerkollegaen, Mark Dempsey, virker det alt å være for varmt i hallen. Før dagens trening ga han spillerne en liten kalddusj med brannslangen.

Vanning av underlaget, er et av verktøyene som tas i bruk for å få mer fart på ballen.

Dempsey

Trener Mark Dempsey ville ha større fart på ballen. Dermed ble det full slangedusj på banen, og på noen av spillerne.

Foto: Hans-Thomas Eikrem / NRK


For ifølge manager Ole Gunnar Solskjær, er klubbens nye spissinvestering en rask spiller som fortsatt trenger en del tid før han er i form. Men utvikler Aliou Coly seg slik Solskjær håper, har Molde en fullgod erstatter for Davy Claude Angan.

Han er rå, siden han ikke er fullt utlært. Vi håper han setter samme fart på utviklinga som Daniel Chima Chukwu har hatt. Vi håper spissene våre scorer mye i år, for vi trenger flere mål i år enn vi scoret i fjor, sier Solskjær.

Spørsmål om alder

Da Aliou i fjor var på prøvespill i Sogndal var han ifølge Sogn Avis 23 år. På Moldes egne nettsider er alderen nå blitt justert ned til 20 år. Men spørsmål rundt spillerens alder, vil ikke Solskjær svare på.

Jeg står over å svare på dette. Det er riktig å vise litt respekt, svarer Solskjær.

Men du er sikker på at du har riktig alder på spilleren du har kjøpt?

Aliou er en god spiller vi vil se utvikling hos, er alt Solskjær vil si rundt spørsmålene fra NRK om hvor gammel spissen er.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Barcelona planlegger utrensking

  Fotballklubben Barcelona har store økonomiske problemer. Nå melder Sky Sports at klubben har satt hele ni spillere på overgangslisten.

  Blant de navnene nevnes både Antoine Griezmann, Ousmane Dembele, Philippe Coutinho og Martin Braithwaite.

  Det gjør klubben for å fikse de røde tallene, men også for å klare å dekke kostnadene av Lionel Messi, som per nå står uten kontrakt. Klubben skal være enig om en forlengelse med argentineren, men mangler altså pengene.

  Antoine Griezman
  Foto: JOSEP LAGO / AFP