Vant tross nye Opdal-tabber

For første gang på sju år klarte Brann å få med seg tre poeng fra Viking Stadion. Men landslagskeeper Opdal holdt på å gjøre kvelden sur for bergenserne.

Viking-Brann
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Viking - Brann

Kampen endte 2-1 til Brann.

Brann har bare sluppet inn ett mål på de siste tre kampene, etter en semmer start med ti baklengs på de første fire kampene.

Og mange mente at Håkon Opdal var i ferd med å spille seg tilbake som førstevalg på landslaget.

Dersom Åge Hareide så ”Slaget om Vestlandet”, kan nok sisteskansen legge den tanken død ei beite til.

- Det er om å gjøre å prestere uansett om jeg står for Brann eller landslaget, sa Opdal og ville ikke spekulere i om keeperplassen på landslaget henher i en tynn tråd.

Savnet Ijeh

Brann har sluppet inn 19 mål på de seks siste kampene i Stavanger, og særlig har Peter Ijeh bøttet inn mål mot Mjeldes menn. Men uten en langtidskadet Ijeh, tok det lang tid før siddisene skapte noe.

Brann dominerte fullstendig i starten og scoret på sin aller første sjanse.

Etter åtte minutter sendte Bakke et frispark kjapt til Jaiteh bak et sovende Viking-forsvar. Helt alene satte gambieren ballen mellom beina til vikarkeeper Nicht.

Et kvarter og to sjanser senere var Helstad heldig. Han skøyt fra 17 meter, og ballen spratt via Steenslid over keeperen.

Kjempetabbe

Viking skapte absolutt ingenting før Opdal kopierte misèren fra EM-kvalifiseringen mot Tyrkia.

En svært god Alexander Ødegaard skøyt et brukbart skudd fra 20 meter. Det var et skudd Opdal relativt lett burde tatt, men i stedet rakk han ikke bort til skuddet.

- Ballen streifer bakken, men likevel skal det ikke skje, sa Opdal til TV 2.

Og plutselig var Viking med i kampen igjen.

Men hjemmelaget klarte ikke skape særlige sjanser, og etter pausehvilen var Brann tilbake som det beste laget. Men verken Vaagan Moen eller Helstad klarte å score, og halvveis i andreomgangen snudde kampen igjen.

Viking kjørte over bortelaget de siste tjue minuttene, men ikke engang et par nye gavepakker fra keeper Opdal var nok til at de mørkeblå klarte å utligne. Savnet av toppskårer Ijeh var påtagende.

Mjeldes første seier

Etter fem minutter med tilleggstid blåste EM-dommer Tom Helge Øvrebø av kampen. Dermed fikk Mons Ivar Mjelde sin første seier i Stavanger som Brann-trener.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp