– Seieren betyr uendelig mye for Moyes og Manchester United

Robin van Persie reddet David Moyes' skjebnekamp på egen hånd med tre scoringer mot Olympiakos. NRKs fotballekspert beskriver avansementet som «ekstremt viktig» for Moyes og Manchester United.

Robin van Persie (L)

Robin van Persie scoret tre mål for Manchester United i 3-0-seieren over Olympiakos.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

David Moyes

David Moyes hadde god grunn til å smile etter kampen. Laget hans er klare for Mesterliga-kvartfinale.

Foto: Jon Super / Ap

– Dette letter selvfølgelig på presset for David Moyes – og hele klubben for øvrig. Nå har de i hvert fall noe å spille for. Seieren mot Olympiakos betyr så uendelig mye, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

Robin van Persie spilte hovedrollen for Manchester United i det som ble en gresk tragedie på «drømmenes teater».

Nummer 20 vartet opp med et realt målshow mot Olympiakos da han scoret tre mål på 50 minutter på hjemmebane. Han sørget dermed for et livsviktig Mesterliga-avansement for Manchester United og David Moyes.

Dette var nemlig kampen United-manageren «måtte» vinne. Skotten lever under et enormt press etter en rekke svake resultater denne sesongen, og Mesterliga-avansement kan vise seg og være utslagsgivende for managerfremtiden.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi måtte slå tilbake etter søndagens tap, og vi gjorde det med stil i kveld, sier Moyes på pressekonferansen på Old Trafford.

– Kampen kunne vært dråpen

Karl Petter Løken beskriver seieren som «ekstremt viktig» for hele United-laget.

– Man mister på en måte troa på at man kan prestere når man opplever det United har gjort denne sesongen. De er ikke bare avhengig av resultater, men også avhengig av å prestere over tid. Det er en pengemaskin, og de er avhengige av interesser fra hele verden, sier Løken.

– Reddet denne kampen jobben til Moyes?

– Jeg tror ikke United ville gitt Moyes fyken uansett. Men det kan hende at han syntes presset ville blitt for stort slik at han selv hadde gått. Denne kampen kunne vært dråpen for han. Nå får Moyes litt pusterom og jeg tror han kommer til å sitte, svarer Løken.

Måtte vinne

Valnecia

Manchester United-spiller Antonio Valencia ofret alt i kveldens oppgjør. Han fikk en skikkelig stjernesmell tidlig i kampen og fikk en solid hevelse på øyet.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Manchester United måtte ta igjen 0–2 fra det første møtet for å komme seg til kvartfinalen. Heldigvis for David Moyes har han nevnte Robin van Persie på laget.

Van Persie åpnet målkontoen i det 24. minutt. Han ble felt innenfor 16-meteren og scoret selv sikkert fra straffemerket.

Sammen mann dukket også opp på rett sted til rett tid like før pause. Wayne Rooney sendte en lav ball inn foran mål og Van Persie satte ballen iskaldt i nettet. 2-0!

Frisparkmål

De to lagene var på dette tidspunktet like langt. Manchester United måtte altså ha en scoring til for å kare seg videre i turneringen – men med en Van Persie i scoringsform, var det ingen sak:

United fikk frispark i god posisjon. Van Persie stilte seg opp og skrudde ballen over muren og i keeperhjørnet. Hat trick!

– Vi vant for oss selv, manageren, fansen, for alle sammen. Forhåpentligvis kan dette være starten på noe spesielt, sier Wayne Rooney i et intervju sendt på Viasat 4.

Old Trafford-publikummet satte stor pris på 3-0-seieren og ga hjemmelagets spillere stående applaus etter kampen.

– Du kan høre fansen. De var igjen helt fantastiske. De fortjente dette, sier Rooney.

Britain Soccer Champions League

Wayne Rooney sier at de vant kampen for manageren og fansen. Her feirer han sammen med Robin van Persie.

Foto: Peter Byrne / Ap

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.