NRK Meny
Normal

Van Persie ut med skade da United vant

Robin van Persie måtte ut med skade etter et ublidt møte med en fotograf-grop da Manchester United vant enkelt over QPR.

SOCCER-ENGLAND/ Manchester United's Van Persie.

Robin van Persie fikk behandling etter å ha forvillet seg i en fotograf-grop på Lofthus Road. Minutter etter ble han byttet ut.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

– Han skadet hoften sin og kunne ikke fortsette, sa Alex Ferguson i et TV2-sendt intervju etter kampen.

Storscoreren fra Nederland ble byttet ut like før pause i Uniteds kamp mot QPR. Van Persie skal ha pådratt seg en hofteskade etter å ha falt ned i en fotograf-grop i forbindelse med Uniteds første scoring.

SOCCER-ENGLAND/ Manchester United's Van Persie.

Robin van Persie sjekker seg selv under kampen mot QPR.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Skadeutsatt

Men - heldigvis for alle med hjerte i den røde delen av Manchester - ser det ikke ut som om skaden er veldig alvorlig. Van Persie jogget av banen for egen maskin etter å ha spilt i nesten 20 minutter etter hendelsen.

Den tidligere Arsenal-spissen, som har vært særdeles skadeutsatt i løpet av årene på Highbury og Emirates, har spilt nesten 2800 minutter for United uten å være skadet.

United-manager Alex Ferguson bekreftet etter kampen at toppscoreren sin ble skadet da han krasjet med fotograf-gropen, men sa lite om hvor alvorlig skaden er.

Vakker United-scoring

Det var – ikke overraskende – de røde som åpnet best mot Harry Redknapps mannskap på Lofthus Road. Og det var en liten brasilianer med navn Rafael som ledet an for United.

I det 23. minutt fyrte Rafael av en rakett av et skudd som suste rett i vinkelen bak en sjanseløs Cesar i QPR-målet.

– Det var et fantastisk mål. Kanskje månedens fineste, sa Alex Ferguson etter kampen.

Hjemmelaget hang imidlertid brukbart med og var et par ganger farlig frempå. I det 35. minutt var Christopher Samba høyest i feltet og headet mot mål, men Rafael reddet på streken.

Lagene gikk til pause på 1-0 til United.

FBL-ENG-PR-QPR-MAN UTD

Rafael hadde god grunn til å juble - scoringen hans var nemlig av det finere slaget.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

Giggs doblet ledelsen

Vertene viste fine tendenser etter hvilen, men det ville seg ikke helt. QPR slet med å finne åpningen i et kompakt Manchester United-forsvar.

I stedet gikk serielederen opp til 2-0 med evigunge Ryan Giggs i det 80. minutt. Giggs mottok en nydelig stikker fra Nani og hadde få problemer alene med Cesar.

Samba var nær ved å skape ny spenning i kampen i det 89. minutt da han igjen fikk pannen på ballen, men De Gea reddet mesterlig med en fantastisk benparade. Dermed vant United kampen 2-0.

United har stø kurs mot ligatittelen og har nå 15 poeng ned til byrival Manchester City som har en kamp mindre spilt.

QPR, som sårt hadde trengt poeng i denne kampen, ligger fortsatt sist i Premier League med fattige 17 poeng.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.