NRK Meny
Normal

Van Persie gikk fra pinlig straffemiss til å bli tremålshelt

Tre mål fra Robin van Persie overskygget den håpløse straffemissen som holdt på å koste United seieren borte mot Southampton.

Robin Van Persie scoret hattrick mot Saints

Robin van Persie var overalt mot Southampton. Her jubler han for sitt tredje mål for kvelden.

Foto: Sang Tan / Ap

Kampreferat: Southampton - Manchester United 2-3

– Det ble utrolig dramatisk på slutten der. Vi slapp Southampton inn i kampen, og det var bare på grunn av meg. Jeg misset en straffe på en klønete måte, sier van Persie etter den høydramatiske kampen.

Nederlenderen sikret sitt første hattrick i United-drakt, og reddet bortelaget fra å gå på et pinlig poengtap borte mot nyopprykkede Southampton.

Southampton ledet det dramatiske oppgjøret til det gjenstod drøyt ti minutters spill, men da kviknet nederlenderen til for fullt.

Van Persie scoret sitt andre mål i det 87. minutt, før han avgjorde kampen ett minutt på overtid med sitt tredje mål.

De mesterlige avslutningsminuttene smakte nok godt for superspissen, som tidligere i kampen hadde brent et straffespark på håpløst vis.

Tidlig kalddusj

United dro altså seieren i land, men det så lenge stygt for de røde djevlene.

Southampton rystet gjestene allerede etter et kvarters spill. Rickie Lambert knuste United-back Rafael i en hodeduell, og stanget ballen i mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lambert scorer for Southampton

Rickie Lambert var knusende overlegen i duell med Rafael, og stanget Southampton i ledelsen.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Van Persie fikk roet nervene til de seiersvante gjestene kun få minutter senere.

Nederlenderens utsøkte mottak og påfølgende avslutning i Southampton-keeper Kelvin Davies' venstre hjørne var det høy klasse over, og lagene var like langt.

Soton rystet gjestene

Men da Southampton på nytt gikk opp i ledelsen rundt ti minutter ut i andre omgang, begynte selv Sir Alex å bli småsvett i hendene.

United-back Patrice Evra skled idet han skulle klarere et innlegg fra venstrekanten, og Morgan Schneiderlin fikk en enkel jobb med å heade Saints opp i ny ledelse.

Alt så imildertid ut til å ordne seg for Fergusons menn da Robin van Persie brutalt ble lagt i bakken etter 68 minutters spill, og United fikk straffe.

Nederlenderen tok selv ansvar på den påfølgende ellevemeteren, men istedenfor å banke ballen sikkert i mål, forsøkte han seg på en «Pirlo», altså å chippe ballen i mål. Southampton-keeper Davis var imidlertid med på notene, og fikk slått van Persies løse straffespark unna.

– Jeg vet ikke hva jeg tenkte. Jeg hadde tenkt til å skyte hardt, men så ombestemte jeg meg av en eller annen grunn, forklarer van Persie til Sky Sports.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Van Persie bommet på straffe

Robin van Persies håpløse straffeforsøk ble reddet enkelt av Saints-keeper Kelvin Davies.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Van Persies straffebom gjorde at Southampton altså ledet 2-1 med få minutter igjen på klokka, og United jaktet desperat en utlikning.

– Vanligvis så dunker han ballen i mål, så det var en merkelig straffe, sier Ferguson om den pinlige van Persie-straffen.

Men straffebommen virket å ha tent Van Persie ytterligere, for nederlenderen hadde på ingen måte resignert.

To kjappe reddet United

I det 87. minutt stod han på rett plass da en heading fra Rio Ferdinand gikk i stolpen og ut. Fra to meters hold fikk han satt returen i nettet. 2-2.

Sir Alex manet guttene sine til å få i gang spillet igjen, for ett poeng borte mot Southampton er ikke nok for et gulljagende United.

Og måljakten ga uttelling.

Ett minutt på overtid raget Van Persie høyest på en corner fra Nani, og stanget United til seier. Det var samtidig spissens 100. mål i Premier League.

Van Persie har dermed fått en drømmedebut i United. Nederlenderen har nå scoret fire mål på sine to første kamper fra start.

– Han var utrolig viktig for oss i dag. Det første målet er rett og slett klasse, sier Ferguson om sin nye målgarantist.

Med den viktige seieren henger United med i tetkampen, tre poeng bak ubeseirede Chelsea. United ligger på en foreløpig femteplass.

Southampton har fortsatt til gode å ta poeng, og ligger helt sist med null poeng.

Sjekk Premier League-tabellen her!

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.