NRK Meny
Normal

Her drysser van Persie salt i Arsenal-såret

Robin van Persie (29) valgte å ikke feire scoringen da han satte et straffespark kontant i mål på sin gamle hjemmebane.

Robin van Persie scorer mot Arsenal

Robin van Persie holdt nervene under kontroll da han dunket inn utligningsmålet på straffespark, mens tusenvis av Arsenal-supportere buet og pep.

Foto: Shaun Botterill / Getty Images

Fyldig kampreferat: Arsenal - Manchester United 1-1

Robin van Persie spilte åtte sesonger for Arsenal før han bestemte seg for å jakte nye utfordringer i Manchester United i fjor sommer.

Det likte Arsenal-supporterne særdeles dårlig - ikke bare mistet de sin største målgjører og kaptein, men å melde overgang til erkerival Manchester United er rett og slett ikke akseptert blant London-klubbens trofaste følgere.

Søndag var nederlenderen tilbake på Emirates, denne gang som nybakt seriemester med United og toppscorer i Premier League.

Arsenal stod æresvakt for van Persie

Som tradisjonen tilsier ble United-spillerne klappet inn på banen av Arsenal-spillerne, men de 60.000 på tribunen valgte å pipe kraftig da deres gamle helt inntok banen.

Sårene etter sjokk-overgangen i fjor sommer har åpenbart ikke grodd helt ennå.

De pipende supporterne fikk imidlertid raskt noe å glede seg over. Allerede etter to minutters spill tok hjemmelaget ledelsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

van Persie får applaus fra Arsenal

Robin van Persie mottok velfortjent applaus fra Arsenal-spillerne før kampen.

Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images

Drømmestart for Arsenal

Nevnte Robin van Persie virket smånervøs i åpningsminuttene, og mistet ballen etter sin første ballberøring.

Det utnyttet Arsenal til det fulle, som stormet i angrep. Thomas Rosicky fant Theo Walcott i bakrom, og den lynraske spissen avsluttet kontant i David De Geas høyre hjørne.

Men United slo tilbake. Like før pause ble nemlig van Persie - hvem ellers - lagt i bakken inne i Arsenal-feltet, og dommer Phil Dowd pekte på straffemerket.

Van Persie ønsket å ta straffesparket selv, og med en hel fotballverden som publikum viste han nerver av stål da han dunket ballen i keeper Wojciech Szczesnys venstre hjørne.

Etter scoringen strakk van Persie en liten hånd i været - som et slags «unnskyld» til de pipende Arsenal-supporterne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Robin van Persie får straffe mot Arsenal

Bacary Sagna forsøkte å rette opp den store ballmisten på egen banehalvdel, men endte med å lage straffespark til Manchester United.

Foto: Getty Images

Arsenal jakter tredjeplassen

Flere mål ble det ikke i kampen - andre omgang var langt fra like innholdsrik som den første. Uavgjortresultatet fører Arsenal opp på 63 poeng, to poeng bak Chelsea som innehar tredjeplassen i Premier League.

Manchester United er suverene serieledere og har allerede avgjort Premier League til sin fordel. Van Persie, som scoret sitt 25. seriemål for sesongen, og hans lagkamerater har 84 poeng - 11 poeng bak Chelsea poengrekord fra 2005 på 95 poeng.

Robin van Persie

Robin van Persie valgte å ikke feire scoringen mot gamle lagkamerater. Her gratuleres han av Wayne Rooney, Phil Jones, Johnny Evans og Patrice Evra.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.