NRK Meny
Normal

Uniteds dødelige duo senket Liverpool

Linken mellom Robin van Persie (29) og Patrice Evra (31) har blitt en besynderlig angrepstrussel for Manchester United.

Van Persie feirer mål mot Liverpool

Robin van Persie feirer sitt 17. seriemål for sesongen sammen med Patrice Evra, Tom Cleverley og Danny Welbeck.

Foto: JON SUPER / Ap

En liten franskmann, og en høy nederlender. En venstreback og en angriper. Begge har levert knallsesonger for Manchester United.

Og mot Liverpool ble den nederlandsk-franske duoen helt avgjørende for at de røde djevlene økte forspranget på tabelltoppen.

NRK.no fulgte kampen: Manchester United - Liverpool 2-1

Van Persie var der igjen

Robin van Persie og Evra

Robin van Persie og Patrice Evra har blitt glad i hverandre på fotballbanen. Her feirer de førstnevntes scoring mot Manchester City i september.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Først var det Robin van Persie som presenterte seg. Etter et jevnspilt åpningskvarter tok hjemmelaget mer og mer over, og i det 18. minutt sa det pang.

Nederlenderen viste avslutningsferdigheter i verdensklasse da han dunket ballen lavt forbi Liverpool-keeper Pepe Reina etter et innlegg fra venstre.

Målgivende pasning? Patrice Evra.

– Det var et nydelig angrep. Flere spillere samarbeidet godt, og Van Persies avslutning var lekker, sier Manchester United-manager Alex Ferguson til BBC.

Det var samtidig van Persies niende scoring på de siste ni kampene. 29-åringen scoret også da lagene møttes på Anfield 23. september (2-1). Han har nå scoret seks mål på sine syv siste kamper mot Liverpool.

– Robin van Persie er i en annen klasse. Han gjør ting ingen andre gjør, og vi er bare glad han er på vårt lag, sier Danny Welbeck, som spilte hele kampen som nederlenderens spissmakker.

Vidic snappet til seg scoringen

Ti minutter etter pause var duoen på plass igjen.

Målscorer Robin van Persie brukte sin eminente venstrefot til å svinge et frispark inn i feltet, og på bakerste stolpe steg 173 centimeter-høye (!) Patrice Evra til værs og headet knallhardt mot mål.

Headingen til Evra skiftet retning i Nemanja Vidic på veien, men ville sannsynligvis funnet veien til nettmaskene uavhengig av Vidics retningsendring.

Målgivende pasninger? Robin van Persie og Patrice Evra.

– Førsteomgangen var svak for vår del. Vi truet dem aldri, og sjansene de skapte var etter feil fra oss, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers til BBC.

Sturridge fikk liv i Liverpool

Liverpool var sjeldent tannløse foran mål, og skapte knapt en sjanse i den første omgangen. United gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Men ved pause satte Liverpool-manager Brendan Rodgers innpå nysignerte Daniel Sturridge, og den 22 år gamle angriperen satte umiddelbart fart i Liverpool-angrepet.

Like etter Uniteds 2-0-mål var den tidligere Chelsea-spissen på rett sted til rett tid.

Steven Gerrard fyrte av et godt skudd fra rundt 18 meter, som United-keeper David De Gea måtte gi retur på. Der var Sturridge på plass, og bredsidet inn sitt første seriemål for Merseyside-klubben etter kun å ha vært på banen i 12 minutter.

– Da vi kom under 2-0, viste gruppa styrke. De siste 35 minuttene føler jeg vi fortjente ett poeng, sier Rodgers.

Både Sturridge og Suarez hadde muligheter til å utlikne i sluttminuttene, men United holdt unna og tok en, til slutt, nokså fortjent trepoenger på Old Trafford.

Sir Alex Ferguson var meget fornøyd etter kampen.

– Når du møter Liverpool må du spille opp mot ditt beste, og det gjorde vi i dag, sier Ferguson til BBC.

PS! Manchester City møter Arsenal i søndagens andre Premier League-kamp. Følg kampen spark for spark her:

Følg kampen: Arsenal - Manchester City fra kl 17.00!

Daniel Sturridge scoret mot United

Daniel Sturridge scoret sitt første seriemål for Liverpool.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.