Van Gaal planlegger å kjøpe «hemmelig spiss»

Fire spillere er allerede kjøpt inn for 900 millioner kroner. Nå er Manchester United-manager Louis van Gaal ute etter å signere en verdensklassemidtstopper og en spissoverraskelse.

Louis van Gaal

HVA PØNSKER DU PÅ? Louis van Gaal skal ha en spissoverraskelse på lur til United-fansen.

Foto: Phil Noble / Reuters

Memphis Depay, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin og Bastian Schweinsteiger har for lengst ikledd seg den røde Manchester United-drakten denne sommeren. Nå kan kvartetten få selskap av en spiss som ifølge van Gaal har gått under radaren til ryktetørste journalister.

– Det er ikke snakk om en spiss som media har skrevet om, sa van Gaal på en pressekonferanse i San Jose natt til tirsdag, ifølge en rekke britiske journalister.

United er på plass i USA for sin sesongoppkjøring, men klubbens karismatiske manager slipper ikke unna spørsmål om overganger.

– Vent og se

Kanskje hintet van Gaal om at det ikke er Thomas Müller United er ute etter da han snakket om spissen han ønsker å signere.

Louis van Gaal

BLIR DRILLET: Louis van Gaal slipper ikke unna spørsmål om eventuelle signeringer under sesongoppkjøringen i USA.

Foto: Ted S. Warren / Ap

Mandag kveld sirkulerte det nemlig rykter om at Manchester-klubben hadde tilbudt Bayern München 100 millioner Euro – i underkant av 900 millioner kroner – for tyskeren. Rykter som senere ble tilbakevist av journalistene som følger United tettest.

At United er på utkikk etter en ny spiss, er det imidlertid ingen tvil om.

– Men dere må vente og se. Overgangsvinduet er åpent til 31. august eller 2. september, sier Van Gaal ifølge Daily Mail.

Snakket om «herr Ramos»

63-åringen tok seg for første gang tid til å kommentere rapportene som kobler Real Madrid-stopper Sergio Ramos til Real Madrid.

Ifølge den anerkjente fotballjournalisten Sid Lowe skal Ramos ønske seg til Old Trafford, noe han også skal ha fortalt sin spanske klubb.

Real Madrid er imidlertid ikke interessert i la sin kaptein forlate Santiago Bernabéu.

– Jeg kan ikke snakke om disse ryktene. Jeg har allerede sagt at det er en prosess og kanskje er herr Ramos en del av prosessen, sa van Gaal.

De Gea-skade

Samtidig er David de Gea sterkt linket til en overgang motsatt vei. Ifølge nevnte Lowe – og en rekke andre såkalte United-journalister – er United helt klar at de ikke kommer til å selge keeperen om ikke Ramos blir United-spiller.

At De Gea nå går glipp av flere av Uniteds oppkjøringskamper med skade, gir journalistene blod på tann.

– Kan du fortelle om De Geas skade?

– Nei, lød det bestemt fra van Gaal på nattens pressekonferanse.

Fotballnyheter