Normal

Reddet av 17-åring

17 år gamle Håvard Nielsen satte inn det første målet da Vålerenga vant sin seripremiere med 2-0 over Viking i Stavanger.

Håvard Nielsen

17 år gamle Håvard Nilsen scoret det første målet i kampen mot Viking.

Foto: Lars Kristian Aalgaard / Scanpix

Mot spillets gang avsluttet Nielsen et godt Vålerenga-angrep med scoring midt i første omgang. Han ble spilt fri av Mohammed Fellah og satte ballen i hjørnet.

Det avgjorde i praksis kampen, for nå måtte Viking jage utlikningen. Det klarte de aldri mot et disiplinert VIF-forsvar.

- Dette var en perfekt start for oss. Jeg syntes ikke jeg spilte noen stor kamp, men så lenge det blir mål, betyr det ingenting for meg, sa Nielsen til NRK.

Da kontret gjestene inn 2-0 ved innbytter Bojan Zajic på overtid, og Vålerenga kunne notere sin fjerde seier på rad i Stavanger.

- En solid kamp fra vår side. Vi spilte disiplonert i forsvar, og klarte å vinne en jevn kamp. Det er kjempeviktig å åapne med seier, sa trener Martin Andresen til TV 2.

Han var usikker på bakgrunn av de mange skadene i laget.

- Men vi så at det gikk bra likevel, til tross for at de fleste har et stykke igjen til toppformen, sier Andresen.

Viking hadde ballen mest, og fikk en haug med hjørnespark. Men de ble for lette i avslutningene, derfor ble det heller ikke poeng.

Viking-trener Åge Hareide var misfornøyd.

- Da vi måtte begynne å jage, ble det åpent bakover. Vi hadde gode sjanse til å score flere mål, men det lykkes ikke. Dermed fikk vi et til mot oss helt på slutten, sa Hareide.

Fotballnyheter