NRK Meny
Normal

Fem av fem for Vålerenga

Sandefjord har fortsatt ikke tatt hjemmepoeng mot Vålerenga. Torsdag vant Oslo-laget 1-0.

Espen Nystuen vs. Andre Muri
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

- Vi må vinne midtbanekrigen for å etablere pasningsspill og få kontroll over kampen, sa Vålerenga-trener Martin Andresen til NRK etter første omgang.

Da hadde de strevd fælt med å holde et aggressivt hjemmelag på avstand, men samtidig skapt omgangens største sjanser på kontringer. For VIF startet med både Mohammed "Moa" Abdellaoue og Kristofer "Doffen" Hæstad på benken.

"Moa" snudde kampen

Førstnevnte kom innpå ti minutter etter pause, og var en medvirkende årsak til at Vålerenga overtok initiativet, og fikk den kontrollen Andresen etterlyste. Da kom også årets første borteseier.

- Det var da kampen vippet VIFs vei. Moa er utrolig viktig for Vålerenga, sier NRKs ekspertkommentator Raymond Kvisvik.

Det var Mohammed Fellah som fikk gleden av å avgjøre, som han også gjorde mot Molde på mandag. Moa gjorde forarbeidet, Fellah hadde lett match med Sandefjord-keeperen.

- Det var deilig. Det var jevnt og litt hawaii utpå der. Det var tøft, og det er deilig å vinne slike vippekamper som dette, sa matchvinneren til NRK.

- VIF er ikke et topplag

Sandefjord-trener Patrick Walker var ikke fornøyd.

- Vi burde gjort mål, men maktet . Vi spilte en god kamp, men så fikk de et kontringsmål. De skapte ikke mye, og spilte ikke som et topplag. Jeg er skuffet, sa Walker.

Martin Andresen var derimot kjempefornøyd.

- Det er disse seirene som er viktige. Dette var en slitekamp. Men vi fikk hvilt "Doffen" og "Moa", sa Andresen.

Fotballnyheter