Hopp til innhold

To mål i debuten

Vålerenga har hatt et spissproblem i flere sesonger på rad. Etter dagens lokaloppgjør mot Lillestrøm er det nok mange i klubben som anser dette problemet som løst.

Vålerenga
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Lillestrøm stod uten seier etter to kamper og var sultne på seier mot erkerival Vålerenga. Men de blåkledde ville det annerledes og vant fullt fortjent 3-0 på Åråsen.

Nrksport.no fulgte kampen

Hatoppgjør

Dette er en kamp som ikke kan tapes på grunn av rivaliseringen mellom de to klubbene. Og det var tydelig at begge lagene var preget av stundens alvor på det sleipe gresset i Lillestrøm.

Hele første omgang forsvant i hardt duellspill og mange pasningsfeil, som den dårlige gressmatta må ta sin del av skylda for. En målsjanse for gjestene var det eneste av interesse som skjedde de første 45 minuttene.

Etter pause ble det en helt annen kamp.

Spydspiss

Mohammed Abdellaoue, også kalt Moa, spilte sin første kamp fra start i seriesammenheng i dag. Og for en debut det ble. Ungutten fra Oslo viste seg tidlig fram i kampen med Åge Hareide på tribunen.

Med flere gode løp og forseringer skapte han hodebry for det ellers så stødige LSK-forsvaret.

Vålerenga

Mohammed Abdellaoue ga Vålerengas tilhengere noe å juble for.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Og i det 54.minutt var han framme med pannebrasken og satte inn sitt første tippeligamål for sesongen.

Med Klanen bak målet var jubelen til å ta og føle på. Og det skulle bli mer.

Talentet, som kom fra Skeid før årets sesong, satte inn sitt andre for dagen da han pirket inn en retur fra Otto Fredrikson i Lillestrøm-målet.

På dette tidspunktet i kampen var lufta gått ut av hjemmelaget og de kunne bare stå og se på at Martin Andresen satte spikeren i kista fra straffemerket bare fire minutter senere.

Kampen dabbet litt av etter dette og Vålerenga var aldri skikkelig truet av hjemmelaget.

Fotball

 • Hegerberg-scoring i Lyon-storseier

  Ada Hegerberg scoret sikkert inn et straffespark i Lyons 5-0-seier over Lille. Siden starten av november står hun med ti mål for klubb og landslag.

  Spissen doblet Lyons ledelse til 2-0 etter en snau halvtime. Det var Hegerbergs 251. scoring for Lyon.

  Hun ble tatt av banen etter 61 minutter i fredagens oppgjør.

  Forrige uke slo Hegerberg til med hattrick i Norges 4-0-seier over Portugal på Ullevaal stadion, men ble tatt av målløs i pausen i 1-2-tapet for Østerrike noen dager senere.

  Lyon har fortsatt til gode å avgi poeng i den franske toppdivisjonen. Fasiten er 30 poeng og målforskjell på 45-4 etter ti kamper. (NTB)

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Melkersen permanent til Strømsgodset

  Elias Hoff Melkersen (20) imponerte på utlån i Strømsgodset. Nå gjøres oppholdet permanent, og ifølge lokalpressen betaler klubben en rekordsum for ham.

  Trønderen ble en hit etter låneovergangen fra skotske Hibernian i august. Han startet samtlige tolv kamper for Godset og scoret fire mål i Eliteserien.

  – Det føles helt fantastisk å signere for Godset, sier Melkersen i en uttalelse på Godets nettsted.

  Den nye avtalen varer fram til høsten 2028. Drammens Tidende erfarer at kjøpet er det dyreste i Strømsgodsets historie, men går ikke nærmere inn på summen enn at den er «en god del lavere» enn 13 millioner kroner.

  Godsets dyreste kjøp har siden 2016 vært de fem millionene som ble betalt da Kristoffer Tokstad ble hentet fra Sarpsborg 08. (NTB/NRK)

  Elias Melkersen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Slik spilles 2. divisjon i 2024

  Norges Fotballforbund har satt opp avdelingene i 2. divisjon i fotball for menn i 2024.

  Hødd, Jerv og Skeid rykket ned fra 1. divisjon, mens Lysekloster, Eidsvold Turn, Viking 2, Eik Tønsberg, Strindheim og Follo har rykket opp fra 3. divisjon.

  Slik ser avdelingene ut i 2024:

  2. divisjon avd. 1: Arendal, Brann 2, Brattvåg, Eik Tønsberg, Fløy-Flekkerøy, Hødd, Jerv, Kvik Halden, Lysekloster, Notodden, Sotra, Vard Haugesund, Viking 2, Ørn Horten.

  2. divisjon avd. 2: Alta, Eidsvold Turn, Follo, Grorud, Junkeren, Kjelsås, Skeid, Stjørdals-Blink, Strindheim, Strømmen, Tromsdalen, Ullensaker/Kisa, Vålerenga 2.

  1.div OBOS Ligan Skeid - Fredrikstad
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Spillerflukt fra Aalesund etter nedrykket

  Aalesund har takket av sju spillere som ikke blir med klubben ned til 1. divisjon i 2024.

  Det opplyser klubben på sitt nettsted.

  Det har vært kjent en stund at AaFK-kaptein David Fällman skal flytte hjem til Sverige når kontrakten hans løper ut. Også Kristoffer Ødemarksbakken, Erlend Segberg, Ebiye Moses, Alexander Juel Andersen, Oscar Solnørdal og Christian Mork Breivik er på utgående kontrakter og søker nye karriereutfordringer.

  Lånespilleren Tobias Klysner, som var uheldig med skader og bare fikk én eliteseriekamp, blir heller ikke å se i den oransje drakten i 2024.

  AaFK opplyser at de ønsker de nevnte spillerne hell og lykke videre i karrieren.

  (©NTB)

  aalesund
  Foto: NTB
 • Suárez vant «gullballen» i Brasil

  Luis Suárez mottok prisen som årets spiller i den brasilianske toppdivisjonen. Han scoret 17 ligamål for Gremio denne sesongen.

  Den tidligere Atletico Madrid-, Liverpool- og Barcelona-spilleren ble kåret til årets spiller under en prisutdeling torsdag kveld. Han mottok også prisen for årets spiss i Brasil.

  Suárez signerte i utgangspunktet en toårskontrakt med Gremio, men spissveteranen har allerede kunngjort at han gir seg i klubben. 36-åringen har vært linket til Lionel Messis klubb Inter Miami, men har selv ikke ønsket å kommentere ryktene.

  – Jeg elsker dette livet, men det er tøft å våkne i smerter hver eneste dag. Jeg ønsker å fortsette, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Suárez til nyhetsbyrået AFP etter kampen.

  (©NTB)

  I7ptXtq2vgg
  Foto: AFP
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.