NRK Meny
Normal

Vålerenga straffer Marcus Pedersen etter fuktig bytur

Marcus Pedersen er ilagt én kamps karantene og blir bøtelagt av Vålerenga, etter at han var på byen og drakk alkohol halvannet døgn før kampen mot Aalesund.

Marcus Pedersen

Marcus Pedersen var på byen to dager før kampen mot Aalesund. Nå får han straff av sin egen klubb.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Pedersen mot AaFK

Marcus Pedersen i aksjon mot Aalesund. Kampen endte med poengdeling.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix
Andresen

Martin Andresen visste ingenting om byturen før NRK konfronterte ham med det etter kampen mandag.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Jeg har gjort noe veldig dumt og jeg beklager på det sterkeste, sier Marcus Pedersen i en kommentar.

Det var NRK som først meldte om Pedersens bytur søndag, og Vålerenga ble konfrontert med dette etter mandagens kamp mot Aalesund.

Da visste ingen om det som hadde skjedd, men i ettertid har de altså undersøkt internt og valgt å straffe spissen. Pedersen skjønner at byturen får reaksjoner.

– Det er selvfølelig ikke riktig at jeg som profesjonell fotballspiller skal på byen og nyte alkohol så tett opp mot en kamp. Jeg beklager at jeg har skuffet treneren, lagkamerater, støtteapparat og supporter, sier han.

– Vondt å se

Vålerenga-trener Martin Andresen visste ikke om byturen før NRK spurte ham etter kampen mandag, og opplyste at han heller ikke ville undersøke saken nærmere.

– Dette har Marcus selv innrømmet og vi har hatt en god prat med Marcus og hans rådgivere. Marcus har lagt seg flat, sier Martin Andresen til Vålerengas hjemmesider.

Andresen, som er under hardt press etter svake resultater denne våren, er skuffet over oppførselen.

– Det er vondt å se at en spiller setter seg selv foran lagkameratene sine og klubben ved å gå på byen og dermed får en langt fra optimal oppladning til kamp.

Kun én spiller straffet

NRK meldte søndag at flere Vålerenga-spillere hadde vært på byen til langt på natt. Vålerenga har imidlertid ingen indikasjoner på at disse opplysningene stemmer.

– Marcus har vært ærlig i prosessen og innrømmet overtrampet og beklaget seg på det sterkeste. Jeg forventer at resten av spillergruppa også snakket sant da de ble konfrontert med ryktene, sier Andersen.

Marcus Pedersen ble hentet til Vålerenga før denne sesongen, fra en tilværelse med lite spilletid i nederlandske Vitesse. Han sier han er takknemlig for sjansen han har fått av Oslo-klubben.

– Jeg har misbrukt den tilliten. Jeg aksepterer selvfølgelig både karantenen og boten og lover at jeg skal yte mitt alle ytterste både i trening og kamp i perioden jeg har igjen i Vålerenga. Det skylder jeg Martin Andresen som har vist meg tillit og som har hatt trua på meg, sier Pedersen

Han ber om forståelse for at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.