NRK Meny
Normal

Vålerenga snudde kampen

Strømsgodset tok ledelsen, men etter pause var det Vålerenga som sørget for målene.

Vålerenga
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Vålerenga vant til slutt 3-1 over Strømsgodset etter scoringer av Steffen Nystrøm, Bengt Sæternes, Mohammed Abdellaoue og Bojan Zajic.

Les her: Tabellen for eliteserien

Strømsgodset kom best i gang i dagens oppgjør mot Vålerenga på Marienlyst. Laget ledet fortjent til pause, men det var et helt annet Vålerenga-lag som entret banen etter hvilen.

Perkins på bærtur

Kampens første mål kom etter dårlig kommunikasjon mellom Vålerengas keeper Troy Perkins og Alan Jepsen. Nystrøm, som fikk sin første kamp fra start i år, jaget en lang pasning i bakrommet, men Jepsen så ut til å ha full kontroll.

Da bestemte Perkins seg for å komme ut og prøve å klarere ballen. Det resulterte i at keeperen sendte ballen rett i egen spiller slik at Nystrøm kunne sette ballen i det tomme målet.

Det er ikke første gangen Perkins har tabbet seg ut i år, men Jepsen må nok også ta litt av skylden for at Strømsgodset kunne gå til pause med en 1-0.

Les også: Molde utlignet med ti mann

Pangstart på andre omgang

Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud var ikke fornøyd med det laget presterte i første omgang og han mente at de hadde mye å rette på i pausen. Det var tydelig at treneren hadde sagt noen velvalgte ord i pausen.

Allerede to minutter ut i andre omgang reduserte Vålerenga. Lars Iver Strand vant en duell inne i feltet til Godset og fant Bengt Sæternes som vendte opp og satte ballen forbi keeper.

Tabbe av Olsen

Vålerenga fortsatte å presse, men det var en forsvarstabbe som skulle til for å sende gjestene i ledelsen.

Vålerenga slo en lang ball i bakrommet og Inge Andre Olsen skulle bare skjerme ballen utover dødlinjen. Midtstopperen trodde ballen var på vei ut, men Hæstad snappet opp ballen og fant Abdellaoue inne i feltet som kunne sette ballen i mål fra nært hold.

Etter kampen tok Olsen på seg all skyld for baklengsmålet.

-Det ser helt grusomt ut. Jeg har full kontroll, men så misforstår jeg Glenn Andersen. Først da ser jeg at Doffen går inn bak. Jeg gir Vålerenga 2-1, sa en skuffet Olsen til TV2 etter kampen.

Zajic punkterte kampen

Bare et par minutter etter at Moa hadde gitt Vålerenga ledelsen, punkterte Bojan Zajic kampen. Han mottok ballen på egen banehalvdel og satte fart på venstresiden.

Han fikk gå helt alene og utfordret Glenn Andersen. En effektiv skuddfinte satte Andersen helt ut og Zajic plasserte ballen elegant i det lengste hjørnet bak Espen Johnsen.

Bojan Zajik

Teksten fortsetter under bildet

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

-Vi er i ferd med å finne formen

Tor Ole Skullerud var naturligvis fornøyd med laget sist etter kampen. Dette er første gang i år laget har vunnet to kamper på rad og treneren mener at spillerne er i ferd med å finne formen.

-Vi er i ferd med å finne formen. Jeg vil si at spillerne generelt er i bedre form og det har jeg sett på treningsfeltet i det siste, sa han til TV2 etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.