NRK Meny
Normal

Vålerenga slo tilbake

Etter søndagens tap mot Lyn, fikk Vålerenga muligheten til å revansjere seg mot HamKam på Ullevaal stadion.

Gunnar Heidar Thorvaldsson (t.v.) jubler sammen med Freddy dos Santos etter 2-0.

Gunnar Heidar Thorvaldsson (t.v.) jubler sammen med Freddy dos Santos etter 2-0.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Vålerenga vant kampen 3-0 etter scoringer av Bengt Sæternes, Gunnar Heidar Thorvaldsson og Bojan Zajik.

Nrksport fulgte kampen

Vålerenga kom til kampen mot HamKam med beskjedne ett poeng på de fire siste kampene. Særlig gjorde nok tapet mot Lyn i forrige kamp vondt for Bohemene fra Oslo-øst. Men, etter seieren mot HamKam har Vålerenga nok en gang vind i seilene, noe som gjør godt før den tidlige sommerferien.

Dette var Vålerengas andre borteseier på fem forsøk, mens HamKam fortsatt ikke har vunnet på bortebane i årets sesong.

Se lagenes borte og hjemmetabell

Sesongens første mål for Sæternes

Vålerenga brukte ikke lang tid på å gjøre livet surt for HamKam. Allerede etter ti minutter slo kaptein og trener Martin Andresen inn til Bengt Sæternes som enkelt headet hjemmelaget i ledelsen.

Bojan Zadjic scoret det siste målet.

Bojan Zadjic scoret det siste målet.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Sæternes har slitt så langt i sesongen og den tidligere Brann og Odense-spilleren ble satt på benken mot Lyn. Mot HamKam var Sæternes tilbake fra start og det var nok viktig både for Sæternes selv og for Vålerenga at egersunderen endelig tegnet seg på scoringslisten.

Langskudd avgjorde for Vålerenga

2. omgangen fortsatte i samme spor som den første. Det var ikke mye annet det fine sommerværet de 8377 oppmøtte på Ullevaal kunne glede seg over.

Det var ikke før et kvarter før slutt at ting begynte å skje på landslagsarenaen. Og det skjedde i form av langskudd fra Vålerenga.

Først tok Martin Andresen ansvar og dro til i stolpen fra 25 meter. Et par minutter senere fikk Gunnar Heidar Thorvaldsson muligheten fra like langt hold. Til forskjell fra Andresen smalt islendingen ballen utagbart i mål bak Ivar Rønningen.

Men det var ikke slutt med det. Bojan Zajic skulle også vise seg frem før kampen var slutt.

I kampens siste minutt tok serberen sjansen fra langt hold og ballen gikk i en lekker bue over Ivar Rønningen som sto litt for langt ute.

Kampen var avgjort og Vålerenga kan ta ferie med 14 poeng og noen problemer mindre.

Resten av 1.omgang var et langt gjesp hvor stort sett alt skjedde på midten. Det var tydelig at dette var en kamp som betydde svært mye for begge lag.

HamKam sliter i bunnen

HamKam har en del å jobbe med i ferien. Fem poeng er alt hedmarkingene har klart å kapre i løpet av ni kamper. Noe som gjør at grønnbuksene ligger sist på tabellen.

For å komme seg ut av den håpløse situasjonen bør HamKam begynne å plukke poeng på bortebane. Hele 14 kamper har hedmarkingen spilt i eliteserien uten å vinne på fremmed gress. Sist gang HamKam vant borte var mot Rosenborg i mai 2006.

Se tabellen her

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.