Vålerenga slo serielederen: – Jubelen var bare glede over å vinne

ULLEVAAL STADION (NRK.no): I møtet med gamleklubben løsnet det endelig for Kjetil Rekdal og Vålerenga. Det utløste ville jubelscener fra treneren.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal i ville jubelscener da seieren var sikret. - Det må være lov å vise følelser uten å mistenkes for at det er rettet mot noen spesielle. Det blir for dumt, sier Rekdal om seiersjubelen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal var rolig på sidelinjen i første omgang, men mot slutten av kampen var det stort engasjement fra Vålerenga-treneren da laget var under press.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Jan Jönsson

Jan Jönsson mener Aalesunds sluttspurt kom for sent.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Mohamed Fellah

Mohammed Fellah sendte Vålerenga i ledelsen tre minutter før pause.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det var bare glede over å vinne. Vi har jo tapt tre kamper. Jeg har ingenting imot Aalesund, jeg bærer ikke nag, sier Kjetil Rekdal til NRK.no om seiersjubelen etter kampen.

Etter tre strake tap og murring om en begynnende krise kan Vålerenga endelig puste lettet ut. Rekdal gikk seirende ut av kampen mot sin gamle arbeidsgiver.

– Det viktigste for oss var å vise ytterligere fremgang på struktur, aggressivitet og løpskapasitet. Det er ekstremt viktig. Det har vi ikke vist oss særlig bra i de første kampene, sier Rekdal.

– Ikke gode nok

Rekdal uttalte etter kampen at han synes seieren var fullt fortjent.

– Vi har fantastisk god kontroll til det er åtte minutter igjen. Da må vi legge oss lavere mot vår vilje, men vi står godt imot. Vi slår et godt fotballag, sier Rekdal.

Før straffesparket som skapte nytt liv i kampen, hadde serieleder Aalesund rett og slett ikke så mye å stille opp med på Ullevaal stadion.

– Over 90 minutter er vi ikke gode nok. Sluttspurten kommer for sent, sier Aalesund-trener Jan Jönsson til NRK, som berømmer innsatsen til keeper Grytebust.

– Han er veldig bra. Han har et stort potensial. Nok en gang lever han en god kamp, sier treneren.

Toneangivende Fellah

Tre minutter før pause fikk Mohammed Fellah foten på et skrått innlegg fra Daniel Fredheim Holm. Det ble angriperens første scoring denne sesongen.

Fellah gikk skadet i hele sesongoppkjøringen, og spilte sin første seriekamp i 1-0-tapet borte mot Start for en drøy uke siden.

Han fremsto som et frisk pust i Vålerenga-angrepet, og var også med i regien av lagets andre mål.

23-åringen la inn til Bojan Zajic, som med et knallhardt innlegg fikk Aalesund-målvakt Sven Grytebust til å glippe ballen og servere den rett til Mostafa Abdellaoue.

Dermed doblet Vålerenga antall scorede mål så langt i sesongen. Før lørdagens kamp hadde laget bare scoret to mål på de fem første kampene. De ble begge scoret av Torgeir Børven, som for første gang denne sesongen ble plassert på benken fra start av Rekdal.

Nytt liv i kampen

Sju minutter før slutt fikk Aalesund straffesparket som skapte nytt liv i kampen.

Fredrik Ulvestad var sikkert fra straffemerket, og Vålerenga ble satt under stort press de siste minuttene av kampen.

– Vi lager et utrolig klønete straffespark og det blir liv igjen på slutten. Men innsatsen er formidabel, og vi er klart best i en time, sier Rekdal.

Fotballnyheter