Vålerenga slo Sandefjord

Oslo-lagets form holder seg.

Glenn Roberts.
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

 

Det var topp mot bunn i Sandefjord. Hjemmelaget slåss for sin eksistens i Tippeligaen, mens Vålerenga har tredjeplassen innen rekkevidde. Det ble en spennende og fartsfylt fotballkamp i hvalfangerbyen.

Bortelaget åpnet klart best og tok luven fra et på forhånd uttalt offensivt hjemmelag. Etter bare fire minutter hadde Vålerenga skapt to store målsjanser og skåret ett mål.

Debutantmål

Glen Roberts har aldri startet en tippeligakamp, og hadde til gode å skåre mål. I dag brukte han bare fire minutter for å takke for tilliten fra trener Petter Myhre.

En meget god Jan Derek Sørensen kom seg fri på kanten og la inn til en umarkert Roberts, som fra seks meter kontrollert headet inn sitt og kampens første mål.

Sandefjord hadde store problemer innledningsvis i kampen. Om det var nerver eller udyktighet skal være usagt, men spillet stemte ikke og VIF fikk lov til å kontrollere en av de viktigste kampene for Sandefjord denne sesongen. Trener Tor Todesen var mektig irritert under store deler av 1. omgangen og utalte seg i sterke ordelag til TV2 i pausen.

Det virket som om skjenneprekenen hjalp, for det var et mye bedre hjemmelag som entret Storstadion etter hvilen. Nå satt pasningene og Sandefjord kjempet seg inn i kampen, men det skulle vise seg å ikke være hjemmelagets dag.

Sørensen nok engang

Jan Derek Sørensen har vært en av høstens store spillere og høsten er tydeligvis ikke slutt ennå. I det 58. minutt skåret han sitt 8. mål for sesongen og trygget ledelsen for det medaljejagende Oslo-laget. Sandefjord klarte ikke å klarere et innkast og fra åtte meter skjøt Sørensen hardt, lavt og i mål.

Etter dette skulle man kanskje tro at Sandefjord ga opp, men den gang ei. Hjemmelaget kastet på mer kull og presset VIF tilbake på banen, men verken Munoz, Knarvik, Mjelde eller Waltrip klarte å overliste Arni Gautur Arason i VIF-målet.

Dermed ble det 2-0 til Vålerenga i en kamp som betydde utrolig mye for begge lag. Nå venter et allerede nedrykksklart Molde borte for Sandefjord, i en kamp som betyr være eller ikke være for en av årets overraskelser i Tippeligaen.

Vålerenga på sin side får besøk av et hardtkjempende Tromsø. Dermed er ingen ting avgjort før siste serierunde.

 

Fotballnyheter