- Det første målet betyr mye for meg

Fegor Ogude fikk sin debut på det nigerianske landslaget denne uken. I fredagens 2-0-seier over Aalesund viste 23-åringen at han kan bli en verdifull spiller for Vålerenga.

Video Fegor Ogude etter kampen

Fegor Ogude spilte en god kamp mot Aalesund, og kunne juble for sitt første mål i eliteserien.

Hjemmelaget hadde full kontroll på kampen i første omgang, og etter 27. minutter kom målet hjemmesupporterne ventet på.

På en innøvd cornervariant var Fegor Ogude sist på ballen etter hodepasning fra André Muri. Nigerianeren stod umarkert rett foran mål, og kunne bruke hodet til å score sitt aller første mål i eliteserien.

23-åringen fikk lite spilletid for Vålerenga under fjorårets sesong, men viste i fredagens kamp at han kan ha en stor fremtid i Oslo-klubben.

– Jeg er veldig glad for å score for Vålerenga og supporterne. Det er min drøm å score for dem, det første målet betyr mye for meg. Jeg vil gi målet til sønnen min, jeg scoret for ham i dag, sier Ogude til Max etter kampen.

Se NRKs intervju med Ogude i videovinduet øverst.

Ogude spiller imidlertid tøft, og ble tidelt sitt andre gule kort for sesongen i møtet med Aalesund.

Andé Muri

André Muri, her i duell med Aalesunds Solomon Okoronkwo, var nest sist på ballen da Vålerenga tok ledelsen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

NRK.no fulgte kampen spark for spark

Superbytte for Vålerenga

Bortelaget evnet ikke å kjempe seg inn i kampen før hvilen, og lagene gikk til pause på 1-0.

Kjetil Rekdal valgte å bytte to av sine menn i pausen, og Aalesund satte et høyere press på Vålerenga i begynnelsen av andre omgang. Det var likevel hjemmelaget som spilte seg til de beste mulighetene - og som var mest heldig med byttene.

For da timen var spilt kom Bojan Zajic inn på banen. Etter en herlig passning fra Morten Berre kunne serberen med sitt første spark på ballen dobble ledelsen for hjemmelaget.

Vålerenga var dominerende også i den andre omgangen, og hadde god kontroll kampen ut. Aalesund hadde to, tre skumle langskudd i løpet av ordinær tid, men klarte aldri å få målet som kunne få dem inn i kampen igjen.

Dermed endte det med 2-0 seier til hjemmelaget.

Vi må dra hjem å trene

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var ikke nådig mot eget lag etter tapet.

– Vi må hjem og trene på enkle ting. Vi har dårlig pasninsspill, masse balltal og vi er svake i duellene. Vi har kanskje 100 tekniske feil og dårlige pasninger, Vålerenga ikke har to, tre. Da blir det vanskelig å vinne kamper, sier han til NRK.

Se intervju med Rekdal i videovinduet under.

Video Kjetil Rekdal etter tapet

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var lite fornøyd med prestasjonen fra laget sitt.

Vålerenga-trener Martin Andresen var glad for nye tre poeng.

– Vi er fornøyde med resultatet og mye av spillet, sier han.

Men også Andresen hadde noe å sette fingeren på.

– I første omgang har vi ikke nok nærhet mellom nier og tier (Berre og Fellah), men vi fikk til dybdeløp en gang i andre omgang ved Bojan, sier Andresen med et smil.

Beste serieåpning siden 1984

Bortelaget har imidlertid hatt en lite optimal oppladning til kampen, da flere av lagets spillere har vært i troppen hos sine respektive landslag den siste uken.

Vålerenga står med seks poeng etter at de slo Viking i sin første kamp for sesongen. Det er første gang siden 1984 Oslo-laget har stått med seks poeng etter de to første kampene. Det året tok klubben gullet.

Aalesund fortsatt står på null poeng etter hjemmetapet mot Fredrikstad i første runde.

Fotballnyheter