NRK Meny
Normal

Vurderer å stenge pengekranen

Etter det NRK erfarer går investor Tor Olav Trøim inn med fem millioner kroner i Vålerenga, men nå kan pengekranen bli skrudd igjen for godt.

vålerenga

Flere hadde møtt opp for å høre hva ledelsen i Vålerenga hadde å si om den økonomiske situasjonen lørdag ettermiddag.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen/NRK

trøim

Tor Olav Trøim går etter det NRK erfarer inn med fem millioner i Vålerenga.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Etter det NRK erfarer er Vålerengas investorer, inkludert Tor Olav Trøim, lei av å dekke klubbens økonomiske tap, og den nåværende avtalen mellom investorene og fotballklubben kan bli avviklet ved årsskiftet.

Kostnadsbesparelser er satt som et krav for at klubben skal få ytterligere hjelp fra investorene.

Fra og med neste sesong kan klubben være avhengig av at det enten kommer nye aksjonærer på banen, eller at man blir nødt til å klare seg på egenhånd uten hjelp fra investorer.

Skylder 16,2 millioner

VIFs økonomiske situasjon gikk fra vondt til verre da voldsgiftsretten bestemte at klubben må betale Stabæk 6,2 millioner kroner etter en avtale om opsjon på kjøp av Herman Stengel.

På et møte klubben hadde med sine supporterne lørdag ettermiddag kom det frem at Vålerenga har fått inn 2,5 millioner gjennom en innsamlingsaksjon og 2,5 millioner fra investor Tor Olav Trøim. Etter det NRK erfarer kommer imidlertid Trøim til å gå inn med det dobbelte - fem millioner kroner.

åge

Styreleder Åge Petter Christiansen møtte supporterne i et møte lørdag ettermiddag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Klubben mangler 10 millioner på driftsiden, og millionene de skylder Stabæk kommer på toppen av det. Det kom frem på et møte klubben hadde med sine supportere lørdag ettermiddag.

– Vi tror vi skal klare dette også, men alvoret er stort. Vi snakker med Trøim om muligheten for å fortsette samarbeidet og vi snakker med andre investorer. Vi snakker med alle som vil og er aktuelle, sier styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen.

Daglig leder i klubben, Stig-Ove Sandnes, håper ikke supporterne har gitt opp, men vil fortsette å støtte klubben.

– Det ville vært utrolig synd hvis vi stoppet opp nå, vi må jobbe beinhardt fremover og tenke langsiktig. Vi ha beholden troen på at dette kan gå, og vi håper dere vil støtte oss videre, sa han til supporterne som satt i salen.

Rekdal ber supporterne støtte laget

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal vil helst fokusere på det sportslige, men møtte opp på møtet for å komme med en oppfordring til supporterne.

– Kom på kamp i morgen og hjelp oss å slå det irriterende bartelaget, sa han.

Han er forberedt på å stå i front og ta imot alt som måtte komme, men håper på støtte. Han håper supporterne kan se de positive sidene også.

– Laget er bra i forhold til et år tilbake. Vi har ni tenåringer som er på vei til å ta steget opp. Det jobbes godt på treningsfeltet, og vi fokusere på de som er her og ikke de som har dratt, sa Rekdal.

Fotballnyheter