Vålerenga på trygg grunn

Sikret eliteserien-plassen etter kveldens kamp mot Fredrikstad.

Jubel etter at Dan Thomassen har scoret og gitt Vålerenga 1-0. l

Jubel etter at Dan Thomassen har scoret og gitt Vålerenga 1-0.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Effektive Vålerenga avgjorde kampen og sikret 2-0-seieren over Fredrikstad etter bare ti minutter.

NRKSport.no fulgte kampen

De neste åtti minuttene var en behagelig transportetappe mot en sterk seier.

Vålerengas Bojan Zajic (t.v.) i duell med Fredrikstads Ardian Gashi.

Vålerengas Bojan Zajic (t.v.) i duell med Fredrikstads Ardian Gashi.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

I vårkampen mellom Vålerenga og Fredrikstad i Østfold rundspilte Oslo-laget hjemmelaget, men uten å klare å få ballen mellom stengene. Fredrikstad vant til slutt 1-0, noe som selv innbarka FFK-fans var enige i kunne karakteriseres som et ran.

Dette var tydeligvis noe Vålerenga ikke ville oppleve igjen. Etter bare ti minutter og to muligheter sto det 2-0.

Thorvaldssons første mål

Det hadde bare gått femti sekunder da Allan Jepsen la inn et frispark mot mål. Dan Thomassen stusset ballen videre som snek seg inn ved den venstre stolperoten.

Ti minutter senere scoret Gunnar Heidar Thorvaldsson sitt første mål for VIF da han var sist på ballen etter et godt angrep. Jepsen var også nest sist på det andre målet.

FFK var passive

Fredrikstad hadde naturligvis forberedt seg på noe helt annet. Laget ønsket å true bakrommet til et angripende hjemmelag, og startet med hurtige Brian West på topp som skulle true bakrommet, men etter scoringene lå VIF lavt og kompakt og spillerne var i tillegg aggressive i presset mot FFK-spillerne.

Etter scoringene virket FFK-spillerne lamslåtte og det gikk en halv omgang før FFK klarte å løfte laget og etablere et slags spill på VIFs banehalvdel.

VIF kontrollerte kampen

FFK hadde ballen mye på VIFs banehalvdel, men det var bare en sjelden gang laget klarte å komme til en avslutning. Hjemmelaget hadde full kontroll og truet i tillegg med å komme på overganger når de fikk muligheten.

Først da Raymond Kvisvik kom på banen klarte FFK å skape noen farligheter da Kvisvik ved et par anledninger viste fram den presise venstrefoten. Han hadde i tillegg en god mulighet til å score selv, men avslutningen kom med den høyre foten og gikk utenfor fra kort hold.

VIF kontrollerte kampen i stor grad og vant til slutt fortjent. Med seieren mot FFK byttet de to lagene plass på tabellen. VIF avanserte til syvende plass mens FFK falt ned til en åttende plass etter to strake tap.

Fotballnyheter