NRK Meny
Normal

Vålerenga-nedturen fortsetter

Han har fått full tillit av styret, og mot Aalesund byttet han formasjon i håp om å snu den dårlige trenden. I stedet ledet Martin Andresen Vålerenga til deres femte strake kamp uten seier.

VIF

Fegor Ogude blokkerer et skuddforsøk fra Aalesunds Kjell Rune Sellin. VIF holdt nullen, men fant ikke veien til nettmaskene selv heller. Dermed spilte osloklubben sin femte strake kamp uten seier.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

For etter en kjedelig og sjansefattig 0-0- forestilling mot Aalesund i eliteserien mandag kveld, måtte Martin Andresens gutter nok en gang gå av banen uten tre poeng.

– Vi prøvde vårt beste, men vi klarte ikke mer enn ett poeng i dag, sa Vålerengas Fegor Ogude i et intervju vist på TV2 rett etter kampen.

– Det var en jevn kamp, og vi fikk satt strukturen i måten å spille på. Vi må se framover, var Martin Andresens oppsummering til NRK.

Om man i stedet ser bakover, finner man følgende fakta: Ikke siden Fredrikstad ble slått 3-2 på Ullevaal Stadion i begynnelsen av mai, har Vålerenga-fansen kunnet juble for tre poeng.

Siden den gang har hovedstadslaget dessuten forsvunnet ut av cupen etter et pinlig nederlag for Sandefjord.

Byttet formasjon

Andresen

Martin Andresen

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Martin Andresen var hardt presset etter 1-2-tapet hjemme mot Stabæk forrige søndag.

Andresen ble imidlertid fredet av styret, og fikk dermed fortsette i jobben som Vålerengas manager.

I møtet med pressen like etter at den beslutningen ble tatt, uttalte Andresen at hans mye omdiskuterte spillestil skulle endres.

– Vi skal endre måten å spille på. Samtidig skal vi snakke sammen om det er andre ting som skal gjøres på feltet, sa Andresen den gang.

Og det var tydelig at Vålerenga hadde gjort noe annerledes på feltet. Den vante 4-2-1-3-formasjonen var nemlig byttet ut før møtet med Kjetil Rekdals Aalesund.

Med Bojan Zajic som et defensivt anker, Kristoffer Hæstad i en offensiv rolle og med Mohammed Fellah og Martin Pusic som indreløpere, forsøkte VIF seg på en diamantvariant av 4-4-2.

Sjansefattig

Den nye formasjonen ga imidlertid ingen umiddelbar effekt for «Enga». En særdeles jevn og sjansefattig førsteomgang ble først litt underholdende når klokka passerte 35 minutter.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VIF AAFK

Kampen mellom Vålerenga og Aalesund var jevnspilt og preget av dueller. Her er det VIF som forsvarer en dødball.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Aalesunds Christian Myklebust fikk ballen i feltet etter et flott forarbeid av Jason Morrison, og avsluttet godt på mål.

Vålerenga-keeper Lars Hirschfeldt var imidlertid med på notene, og fikk reddet skuddet til corner.

Fem minutter senere var det Vålerengas tur. Mohammed Fellah stod for forarbeidet, og kaptein Kristoffer Hæstad forsøkte seg fra ti meter. Sten Grytebust fikk imidlertid skuddet rett på seg, og dermed stod det målløst til pause.

– Jeg burde satt den sjansen. Det var synd den ikke gikk inn, sa Hæstad til NRK etter kampen.

Målløst var det også ved full tid, til tross for at Daniel Arnefjord fikk kampens tredje og siste målsjanse like etter sidebyttet.

Jo Nymo Matland slo et frispark hardt og presist inn i feltet, men Arnefjord satte på utrolig vis headingen utenfor.

– Jeg er skuffa over at vi ikke vant. Vi var best, og fortjente å vinne, sa Kjetil Rekdal til NRK.

Dermed beholder Aalesund sin plass over Vålerenga på tabellen, på henholdsvis 9.- og 10.-plass.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.