Vålerenga er klar for cupfinale mot Stabæk.

Bengt Sæternes

Bengt Sæternes gir hjemmelaget ledelsen 2-1.

Les: Stabæk til cupfinalen

Odd rystet Vålerenga i begynnelsen av kampen, og etter 21 minutter førte Kenneth Dokken laget opp i ledelsen. Men Vålerenga kommer seg etter sjokkåpningen, og etter 30 minutter utlikner Mohammed Abdellaoue.

Kun sju minutter senere sender Bengt Sæternes Vålerenga opp i ledelsen.

Dermed er Vålerenga klar for sin fjerde cupfinale, der de møter Stabæk 9. november.

Les: NRKSport.no fulgte kampen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Redder sesongen

- Det føles godt for både klubben og supporterne, sier Martin Andresen til NRK etter kampen.

- Vi har vært nede i en bølgedal, og følte at vi var på vei opp av den etter Aalesund-kampen.

Seieren gjør at VIF kan redde sesongen gjennom finaleseier mot Stabæk 9. november. I eliteserien er det bare blitt 24 poeng på 21 kamper så langt.

Nå ser Andresen frem til å møte sin gamle klubb Stabæk i finalen.

- Det blir strålende. Vi har tiårsjubileum, både jeg og Stabæk, smiler han.

- Vi slo dem her i serien, og kamper mot Stabæk er sånt som det blir gode fotballkamper av, sier Andresen.

Cup semifinale VIF-Odd

Kenneth Dokken fører Odd opp i ledelsen.

Utspilt

Odd Grenland ble totalt utspilt før pause. Da fosset Vålerenga fram og avslørte gang på gang skiensklubbens defensive svakheter.

Hadde det ikke vært for Arni Gautur Arasons mange gode redninger før pause, kunne det fort stått 5-1 etter 45 minutter.

Odd var smått forvandlet etter hvilen. VIF som la seg dypere i presset, ble i perioder trykket bakover. Peter Kovacs traff tverrliggeren med en heading, og Odd hadde to fete sjanser i tillegg.

Tilbake til hverdagen

Odd-trener Dag Eiliv Fagermo var mildt sagt småkjekk i opptakten til kampen. Han angret kanskje uttalelsene da han så sine spillere være rundingsbøyer mot 11.-laget i eliteserien. For Odd er det tilbake til hverdagen og Alta hjemme søndag.

Nå går telemarksklubben for divisjonsseier og millionbonus. Spissen Abdellaoue viste form og var en konstant trussel for Odds midtforsvar. Hos VIF var det forsvarstrøbbel både før og under kampen. Kjetil Wæhler sto over på grunn av sykdom. Erik Hagen holdt bare 22 minutter før han ga seg.

Superveteranen Johnsen

Allan Jepsen skadet ankelen etter vel en times spill og måtte ut han også. Dermed kom superveteranen Ronny Johnsen (fyller 40 år i juni neste år) inn.

Cupens tiltrekningskraft på publikum er fallende. 9563 tilskuere på Ullevaal og 4880 i oppgjøret mellom Stabæk og Molde, er ikke så mye å skryte av. Men i cupfinalen mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal 9. november er det iallfall ventet fullt hus.

• Isnes-seier mot gamleklubben – effektivt Strømsgodset slo KFUM 3-1

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

Godset vant etter en tidlig og en sen scoring i første omgang. Herman Stengel scoret to ganger og fikset seier for vertene og trener Jørgen Isnes, som møtte igjen klubben han trente til og med 2022.

• Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

Det opplyser Sky Sports.

Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

– Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

Ødegaard
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

– Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

– Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

Niklas Jensen Wassberg
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

– Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

– Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
  • Lyn knuste Aalesund på bortebane etter rødt kort

Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag.

Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010.

Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter.

Daniel Schneider, Henrik Kristiansen og Andreas Hellum scoret målene for Oslo-klubben.

NM fotball cup 2023: Vålerenga - Lyn (1-2)