NRK Meny
Normal

Vålerenga hjelper Lyn

Vil fortsatt ha byderby i Oslo.

Vålerengas trener Martin Andresen ( til v.) i duell med Paul Obiefule
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Sammen med sin hovedsponsor vil Vålerenga sponse Lyn med 500 000 kroner i håp om at det kan bidra til at naboklubben beholder lisensen til å spille i eliteserien også neste år. Det er deler av cufinalebonusen som nå skal brukes som nødhjelp til de som vanligvis blir omtalt som en av "hovedfiendene" til Vålerenga.

- Det hadde vært trist om Lyn ble satt ned to divisjoner. Da får vi jo aldri slått dem, sier VIF-direktør Pål Breen til VG.

Les: Lyn kan bli flyttet ned

Lyn jobber intenst med å skaffe midler for å postiv egenkapital når lisens
til klubben skal behandles fredag.

Vålerenga har ikke slått Lyn siden 1981 og håper at de også får en mulighet til å slå de neste sesong.

- Det er viktig at byderbyene fortsetter, sier Breen videre.

- Det er veldig, veldig positivt. Bakgrunnen for dette er at jeg tok kontakt med Hafslund for så se om en av VIFs store sponsorer om de kunne være med på å bidra til at Lyn klarer seg i Tippeligaen og at vi fremdeles klarer å beholde byderbyene. Der snudde Hafslund seg på veldig kjapp tid og har fått til dette sammen med Vålerenga, sier Lyn-direktør Erik Langerud til NRK

Dermed går Lyns desperate pengejakt over all forventning, og den halve millionen fra Halfslund og Vålerenga ble tatt i mot med åpne armer.
Lyn benytter nå alle sine kanaler for å samle inn penger, og la i dag også ut et frieri på sine nettsider, der de håper alle som vil og kan, bidrar med økonomisk støtte. Det har gitt resultater, og nå forteller Langerud at de allerede er nær ved å ha skaffet til veis pengene som trengs.

- Det er veldig tett på. Nå skjer det ting hele tiden og vi har en rekke mennesker som jobber med å få til bidrag. Jeg er derfor langt mer optimistisk nå enn ved starten av gårsdagen, sier Langerud videre.

7955 i differanse

I tillegg kan det være interessant å vite at i årets hjemmekamp mot Lyn hadde Vålerenga 16 332 tilskuere, mens det i oppgjøret mot HamKam på Ullevaal var det bare 8377 tilskuere. Det vil si en differanse på 7955 personer. I lys av dette er det kanskje ikke så rart av Vålerenga vil betale for å ha Lyn i eliteserien istedefor HamKam som er alternativet hvis Lyn blir flyttet til 2.divisjon.

Troverdig driftsbudsjett

I tillegg til positiv egenkapital må klubben også legge fram et troverdig driftsbudsjett for neste år for at de skal få fornyet lisens. Hvor det siste kan vise seg å bli en vanskeligere oppgave enn den første.

Klubben legge fram et diftsbudsjett for 2009 som er langt mer nøkternt enn de 67 millionene som har blitt brukt i 2008. Trolig må de barbere 2009-budsjettet med 15-18 millioner kroner, skriver avisen.

- Det er opplagt at klubben vil ha et vanskelig dirftsbudsjett for 2009. Det har klart det før på grunn av Atle Brynestads garantier, men når han forsvant er det åpenbart at det er vrient å tette sluket, sier økonomiprofessor Arild Hervik.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.