Toppscoreren oppgitt over «eliteserieregler» etter utvisning

ULLEVAAL STADION (NRK.no): – Hvis jeg får rødt kort av sånt kan jeg ikke spille i eliteserien, sier Vålerengas Vidar Örn Kjartansson (24) etter rødt kort mot Sarpsborg.

Kjartansson ser oppgitt foran seg med armene hengene langs kroppen

Vålerengas Vidar Örn Kjartansson ble utvist på overtid mot Sarpsborg. Han scoret også VIFs 1-0-mål i kampen som til slutt endte 2-2.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Islendingen ble utvist på overtid i det som var en tung kamp for Vålerenga..

Først rotet de bort ledelsen to ganger og så mistet Vidar Örn Kjartansson - sin viktigste spiller. 24-åringen har scoret 19 mål på 19 kamper noe som gjør han til eliteseriens suverene toppscorer.

Etter kampen var både spissen og trener Kjetil Rekdal forbannet.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg har sett det på tv og det er ikke rødt kort. Jeg sparker han (Steffen Ernemann) ikke, men vi holder hverandre. Det er to gule kort, sier Kjartansson til NRK.no om duellen med Sarpsborgs Steffen Ernemann.

Han fikk, ikke overraskende, støtte av treneren.

– Da jeg så det fra banen var jeg sikker på at han (Kjartansson) sparket han ned, men det gjorde han ikke. De står og knuffer litt i hverandre, så det røde kortet er feil, sier Rekdal.

– Hvis jeg får rødt kort for sånt kan jeg ikke spille i eliteserien, legger Kjartansson til.

Kan miste Lillestrøm-kampen

Til NRK.no sier Rekdal at han er «ganske sikker» på at Vålerenga kommer til å anke avgjørelsen.

Hvis de ikke får gjennomslag for anken må de klare seg uten den viktige spissen i hvert fall én kamp - den neste mot erkerival Lillestrøm.

Rekdal legger press på Norges Fotballforbund før de skal avgjøre anken ved å si:

– Nå får vi se om forbundet følger opp det de pleier å gjøre, nemlig å stryke feilaktige avgjørelser, sier han.

– Jeg filmer ikke

Kjetil Rekdal

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal slår ut med armene, tydelig frustrert. Han hadde flere ting å være oppgitt over lørdag ettermiddag.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Den omdiskuterte utvisningen kom altså på overtid i andre omgang. En duell med Sarpsborgs Ernemann endte med at Kjartansson tilsynelatende sparket borti og dyttet til midtbanespilleren slik at han falt.

Sparket var ikke av det stygge slaget, og ut i fra tv-bildene så det ut som om det var kneet som var mest delaktig. Dytten var tydelig, men Ernemann kom seg raskt på beina igjen.

Slik opplevde Sarpsborg-spilleren situasjonen:

– Jeg kommer først på ballen og gir den videre til (Andreas) Nordvik. Jeg holder Kjartansson litt vekk for å gi Nordvik tid, men da jeg løper videre føler jeg at han hekter eller sparker meg slik at jeg faller.

– Jeg er ikke en type som gidder å filme, men for meg er det ok med rødt kort når man gjør sånne ting når ballen ikke er der, sier midtbanespilleren.

Billig straffe

Kampen inneholdt mer enn bare det røde kort. Etter en laber førsteomgang tok det av etter pause.

Først satte omtalte Kjartansson inn en tvilsom straffe, men den scoringen ofret han ikke en tanke etter kampen.

– Siden jeg fikk rødt kort bryr jeg meg ikke om scoringen, sier islendingen.

Straffen var tvilsom siden det også her var holding begge veier, men dommer Tom Harald Hagen mente Sarpsborgs Kjetil Berge holdt islendingen såpass mye at han valgte å blåse.

– Ingen straffe etter min mening, sa Sarpsborg-trener Brian Dean til C More.

– Ja, jeg holdt han, men Kjartansson dyttet meg først og jeg skulle hatt frispark før straffesituasjonen, mente Berge.

– Skylder på oss selv

Tom Erik Breive utlignet så for Sarpsborg før VIFs Ghayas Zahid driblet seg nydelig gjennom Sarpsborg-forsvaret og satte inn 2-1.

Men bare åtte minutter før slutt ødela Sarpsborg-innbytter Kristoffer Tokstad kvelden før «Enga» med sin utligning til 2-2.

– Det er for dårlig å gi bort ledelsen to ganger. Vi får skylde på oss selv, sier Rekdal om kampen.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB