Vålerenga forverret Brann-krisen

BERGEN/OSLO (NRK.no): Da Brann presset og presset for utligning, kontret Vålerenga inn vinnermålet. Dermed gikk bergenserne på sitt fjerde hjemmetap.

Kjartansson

NY SCORING: Vidar Örn Kjartansson feirer sitt 11. mål på like mange eliteseriekamper.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Stengel

MATCHVINNER: Herman Stengel.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Hvis jeg sier at det ikke er et problem, ville ikke det vært riktig. Vi skal jobbe beinhardt for å reise oss. Vi fortjener uavgjort og kanskje til og med seier her, svarer Brann-trener Rikard Norling på spørsmål om hvor alvorlig situasjonen nå er i fotballbyen Bergen.

Brann ønsket naturlig nok å slå tilbake etter en svært skuffende sesongåpning, og møtet med rivalen Vålerenga var en gyllen anledning.

Men på stillingen 1-2 til Vålerenga maktet ikke hjemmelaget å få uttelling på en rekke store sjanser.

Ble straffet

Både Jakob Orlov, Amin Askar og Kristoffer Larsen kunne og burde ha utlignet for Brann, men det ble i stedet flere grove bom for de poengjagende rødtrøyene.

Og så skjedde det som ofte skjer når ett lag sløser: Motstanderen er dødelig effektiv. Vålerenga kontret ved Vidar Örn Kjartansson og Herman Stengel, og sistnevnte satte inn 3-1 etter 73 minutter.

16 år gamle Håkon Lorentzen klarte å finne nettmaskene like etter, men så fortsatte hjemmelaget sløsingen i sluttminuttene.

– Det er kjedelig å score et såpass ubetydelig mål, sier Lorentzen.

– Dette er bittert og det er noe vi må jobbe med. Vi slipper inn for enkle mål.

– Vi var litt heldige

Dermed måtte Brann forlate banen til lyden av piping fra hjemmesupporterne, og rødtrøyene er nå på kvalifiseringsplass med åtte poeng.

Rikard Norlings menn har tapt fire av fem hjemmekamper.

Den 14 dager lange fotballpausen bør med andre ord utnyttes godt slik at sommeren og høsten kan brukes til andre ting enn å snakke om nedrykk i Bergen.

I Vålerenga er situasjonen en helt annen med 4.-plass og 19 poeng.

– Det er deilig å få med seg tre poeng, det er nydelig. Nå har vi hatt tre uavgjort og det er sterkt med seier her. Brann var gode. Vi kan være ydmyke nok og si at vi var litt heldige, innrømmer matchvinner Herman Stengel.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter