Hopp til innhold

Rodgers om Kongshavn: – Han var fantastisk

ULLEVAAL STADION (NRK.no): VIF-keeper Gudmund Kongshavn (22) leverte en rekke tigersprang i Vålerenga-buret. Det la Liverpool-manager Brendan Rodgers merke til.

Gudmund Kongshavn

VIF-keeper Gudmund Kongshavn, her i full strek på et hjørnespark, reddet Vålerenga fra et flaut resultat mot Liverpool.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Keeperen deres var fantastisk, sa Brendan Rodgers etter kampen.

Brendan Rodgers

Liverpool-manager Brendan Rodgers smilte og vinket til supporterne etter kampen. Og roste Vålerenga-keeper Kongshavn opp i skyene.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Liverpool vant 4-1 mot Vålerenga i treningskampen på Ullevaal stadion.

Luis Alberto, Iago Aspas og innbytterne Martin Kelly og Raheem Sterling scoret for Premier League-laget, mens Giancarlo Gonzalez scoret Vålerengas eneste.

Men seieren kunne blitt langt større uten Gudmund Kongshavn. Keeperen stod en kjempekamp i Vålerenga-målet.

– Arbeidsoppgavene er helt like uansett hvem man møter, forteller Kongshavn, Vålerengas bestemann, til NRK.no etter kampen.

Liverpool-manageren tok seg tid til å gi noen velvalgte ord til Vålerenga-målvakten i spillertunnellen etter kampslutt.

Reservepreget

Rundt 16.000 tilskuere hadde funnet veien til Ullevaal stadion i solskinnet onsdag kveld - og det store flertallet på tribunen var ikledd rødt.

Liverpool stilte et reservepreget mannskap med spillere med som blant annet Steven Gerrard, Coutinho, Lucas Leiva og Jose Enriqué på benken.

Likevel var velkjente navn som Jordan Henderson, Joe Allen og nyinnkjøpte Iago Aspas med fra start.

Spissen Aspas kom til kampens første store sjanse etter 15 minutter. Stewart Downing spilte fri Aspas som kom alene med keeper Gudmund Taksdal Kongshavn.

En god redning med beinet sørget for corner.

Kongshavn holdt VIF inne i kampen

Kongshavn storspilte i åpningen av kampen og hadde flere fine redninger etter at bortelaget spilte seg til gode målsjanser.

Etter 29 minutter kom Liverpool til en ny kjempesjanse. Laget kom seg rundt på venstresida og et innlegg fant Downing foran mål.

Briten fikk en fot på ballen fra rundt halvannen meter - og bare et tigersprang av Kongshavn sørget for at det fortsatt sto 0-0 i finværet på Ullevaal stadion. En flott redning av VIF-keeperen som har vært god i eliteserien i år, og attpåtil er Manchester United-supporter.

– Jeg tenkte bare på å gjøre jobben, forteller Kongshavn til NRK.no etter kampen.

Men bare minuttet senere lykkes Liverpool.

En avslutning fra Aspas traff tverrliggeren, og returen havnet hos Luis Alberto som satte inn 1-0 fra rundt 18 meter. Da var det spilt i 31 minutter.

Men Vålerenga slo tilbake rett etterpå.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gudmund Kongshavn

Til slutt måtte Gudmund Kongshavn gi tapt. Luis Albertos skudd snek seg inn i keeperens høyre hjørne.

Foto: Braastad, Audun / Afp

Stanget inn 1-1

34 minutter var spilt da Giancarlo Gonzalez stanget inn 1-1 etter en corner fra Bojan Zajic.

Midtstopperen fra Costa Rica rev seg løs og headet ballen i mål bak en sjanseløs Brad Jones i Liverpool-målet.

Liverpool mistet litt av initiativet i kampen etter scoringen til VIF, men ett minutt før pause glapp det i Vålerenga-forsvaret.

Iago Aspas spilte en fin stikker til Downing som spilte ballen tilbake til Aspas foran mål. Han fikk en enkel oppgave med å bredside inn 2-1 til britene.

Dermed gikk Liverpool til pause med 2-1.

Aspas fikk svært mye skryt av Rodgers etter kampen:

– Det første løpet hans er fantastisk. Han var der og avsluttet. Han er en måltyv. Han får ting til å skje, sier Rodgers.

Gerrard kom inn

Premier League-laget valgte å sette innpå samtlige ti innbyttere i pausen.

Dermed fikk Liverpool-fansen se favoritten Gerrard i 45 minutter - og det var til stående applaus den engelske landslagsspilleren varmet opp i pausen.

Og Liverpool brukte 9 minutter på å øke ledelsen til 3-1.

Innbytter Martin Kelly kranglet en corner i mål etter 54 minutter.

Fem minutter før full tid hadde også Gerrard muligheten til å legge på til 4-1, men skuddet fra like innenfor sekstenmeteren snek seg en halvmeter over tverrliggeren.

Like før full tid fastsatte Raheem Sterling sluttresultatet til 4-1 med et lavt skudd bak Øyvind Knutsen, som fikk spille de siste minuttene for Kongshavn.

– Vi var gode i første omgang. Vi er i form, og vil bli stadig bedre, sier Rodgers.

Steven Gerrard

Steven Gerrard spilte den siste omgangen for Liverpool. Liverpool-kapteinen markerte seg ikke nevneverdig.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Medier: Børven på vei til Vålerenga

  Angrepsspiller Torgeir Børven (30) er på vei tilbake til sin gamle klubb Vålerenga, melder flere norske medier.

  Varden erfarte først at Børven hadde bestemt seg for sin nye klubb. Nettavisen har i likhet med skiensavisen kilder på at Børvens tyrkiske klubb har gått med på å slippe ham.

  Ifølge VG er det snakk om en 2,5 års avtale i Oslo-klubben hvor han spilte i to år.

  Vålerenga er i medvind om dagen og sikret seg sist uke landslagsstopper Stefan Strandberg. VIF har vunnet fem strake kamper i Eliteserien.

  Børven har siden i fjor vært under kontrakt med Gaziantep. (NTB)

  Eliteserien fotball 2020: Strømsgodset - Rosenborg (3-3)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Mvuka med scoring då Bodø/Glimt gjekk vidare

  Joel Mvuka frå Åsane scora Bodø/Glimt sitt mål då laget frå Nordland tok nok eit steg på vegen mot Champions League. Kampen mot litauiske Zalgiris enda 1-1, men med 5–0 siger i første kamp er Glimt no klare for playoff til meisterligaen.

  Lithuania Soccer Champions League
  Foto: Mindaugas Kulbis / AP
 • Jens Petter Hauge med i Frankfurt-troppen mot Real Madrid

  Jens Petter Hauge har ikke spilt så mange kamper for Eintracht Frankfurt denne sesongen, men er i troppen til møtet mot Real Madrid i Helsingfors onsdag.

  De to lagene skal spille Uefas supercupfinale hvor vinneren av mesterligaen og europaligaen møtes onsdag kveld i den finske hovedstaden.

  Hauge spilte de siste 20 minuttene i finalen i europaligaen mot skotske Rangers i mai. Han spilte sist i treningskampen mot Torino i midten av juli, men var ikke i troppen i den tyske serieåpningen i helgen.

  I slutten av mai skrev Bodø-mannen under på en langtidskontrakt med Eintracht Frankfurt etter å ha vært utlånt fra Milan. Han spilte 38 kamper for laget forrige sesong og scoret tre mål.

  Hauge ble solgt til Milan fra Bodø/Glimt i 2020. (NTB)

  Europa League - Round of 16 Second Leg - Eintracht Frankfurt v Real Betis
  Foto: HEIKO BECKER / Reuters
 • Tidligere Arsenal-keeper klar for FC København

  Den australske landslagsmålvakten Mathew Ryan (30) selges fra Real Sociedad til FC København og har undertegnet en toårskontrakt.

  Det opplyser den danske storklubben på sitt nettsted tirsdag. FCK trengte ny keeper ettersom Kamil Grabara er skadd.

  Ryan har meget solid erfaring fra europeisk toppfotball og er fast førstekeeper og kaptein for Australia. I klubbfotballen har han spilt for blant andre Brugge, Valencia, Brighton og Arsenal.

  – Vi får en erfaren og sterk keeper i sin beste alder som kommer for å ta opp konkurransen med våre øvrige målmenn, sier sportsdirektør Peter Christiansen i FCK. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Daniel Leal Olivas / AP
 • Start smadret Bryne

  I Kristiansand bød Start opp til festfotball. Gjestene Bryne ble tidlig tvunget over på defensiven, og scoringer av Mathias Grundetjern og Zakaria Sawo sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget halvveis.

  I annen omgang fortsatte kampen i samme spor. Et selvmål samt scoringer av Eirik Schulze, nevnte Grundetjern og Bjarni Antonsson ga en svært komfortabel og fortjent 6-0-seier. Start klatret dermed til sjuendeplass på tabellen og jakter lagene på kvalikplassene.

  Åsane klatret forbi Fredrikstad til 11.-plass på tabellen med 4-3-seier over laget fra plankebyen mandag. Ryan Doghman ble matchvinner for gjestene. Før pause hadde Fredrikstad fått midtstopper Oscar Jansson utvist etter at han stanset målscorer Myklebust i scoringsposisjon.

  Tabelljumbo Grorud yppet seg på sin side hjemme mot Kongsvinger, men måtte tåle et nytt tap. Kampen endte 2-1 til KIL etter at Mathias Bringaker og Harald Holter sto bak gjestenes scoringer. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2020. KBK- Start (3-2)
  Foto: Ned Alley / NTB