NRK Meny
Normal

- Vålerenga kan ta seriegull

- Jeg tror Vålerenga vinner serien i år, sa Stabæks Veigar Pall Gunarsson etter at Stabæk hadde slått nettopp Vålerenga 1-0 fredag.

Veigar Pall Gunnarsson

Tross Stabæk-seieren fredag tror Veigar Pall Gunnarsson av Vålerenga blir årets seriemester

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Stabæk ble ikke bare det første laget som scoret mot Vålerenga i år. De ble også det første som slo dem.

- Vi slo et godt lag uten at vi klarte å dominere kampen på noen måte. Vi tettet igjen bakover og satset på kontringer etter pause. Det er en rar liga, men skal jeg forsøke å spå, tror jeg faktisk at Vålerenga er vinneren etter 30 serierunder, sa Gunnarsson til NTB.

- Hva med Rosenborg?

- De havner nok høyt oppe. Men skal jeg være ærlig, var det RBK-laget vi slo, ikke det beste jeg har møtt i løpet av mine år i norsk fotball, sa islendingen. Stabæk vant 2-1 på Lerkendal forrige helg.

Selvmål avgjorde

Stabæk-jubel

Stabæk jubler etter scoringen

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Målet i fredagens seier over Vålerenga kom mot spillets gang snaut ti minutter før pause. Vegar Pall Gunnarssons corner traff en noe ubalansert Stefan Strandberg, som headet ballen i eget mål. Vålerenga hadde fått sitt første baklengsmål i årets serie.

Stabæk har dermed gjort et comeback av de store etter 0-7-katasrtrofen mot Lillestrøm i serieåpningen. Den er fulgt opp av seieren over Rosenborg på Lerkendal for fem dager siden, og altså seieren over Vålerenga fredag.

- Dette er helt fantastisk, sa Stabæks sportssjef Inge Andre Olsen, etter det han betrakter som "mer enn en vanlig seier".

Trener Jörgen Lenartsson var også fornøyd, men ikke bare.

Stabæk - Vålerenga

Stabæk ble første laget som scoret på Vålerenga denne sesongen

Foto: Erlend Aas / Scanpix

- Vi vil helst spille en annen fotball enn det vi gjorde i dag, med med ballinnehav. Men Vålerenga hindret oss i det, så vi måtte spille en annen fotball, sa Lennartsson til Max.

Han var mest misfornøyd med sitt lag den første halvtimen.

- Så kom vi inn i kampen, scoret, og gjorde en god andre omgang, sier Lennartsson.

Utsetter Follo-debuten

VIF-trener Martin Andresen savnet sting i sitt mannskap.

- Dette var et skuffende resultat. Vi ble for lette i dag. Og det gikk for seint over hele linja. Vi spilte et hakk for lavt, sa Andresen.

- Men jeg er ikke urolig. Vi har spilt en god og en dårlig kamp hittil, denne var midt på treet, sa Andresen, før han reiste hjem for å se kampen en gang til.

Andresen skal forøvrig ikke debutere for Follo lørdag . Da skal han i 50-årslag.

Kalddusj

Målet var en kalddusj for Vålerenga, som hadde styrt spillet til da. Håvard Nielsen hadde noe tidligere satt ballen i stolpen.

Vålerengas Isaac Boakye - som kom inn og debuterte for klubben et kvarter etter pause - trodde han hadde utliknet da han alene med Stabæks keeper Jan Kjell Larsen satte ballen i mål.

Men underveis hadde han brukt armene for å holde Stabæks Jørgen Hammer unna, og dommeren blåste frispark. Boakye fikk også gult kort for protester.

Vålerenga presset, men Stabæk kom etterhver til gode kontringer. Langskuddet fra Ollé Ollé ti minutter før slutt klarte Lars Hirschfeldt bare så vidt å slå i tverrliggeren og ut.

Tre minutter på overtid sendte Vålerenga fram sin keeper Lars Hirschfeldt på en corner. Han fikk corneren på hodet, men headingen gikk utenfor.

Vålerenga har dermed fortsatt ikke vunnet borte mot Stabæk siden 1995. Og Stabæk kløv opp på fjerdeplass på tabellen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.