Shelton sprudlet da VIF knuste Godset

Med to vakre mål ble lynhurtige Luton Shelton dagens mann da Vålerenga sendte Strømsgodset hjem som slakt fra Ullevaal.

Luton Shelton

Her har Luton Shelton på vakkert vis satt sin første for kvelden mot Strømsgodset.

Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Vålerenga – Strømsgodset 4-1

Gutta fra Drammen fikk dermed alt annet enn en god generalprøve på nasjonalarenaen. Strømsgodset spiller som kjent cupfinale mot Follo på Ullevaal om noen uker.

1-0 rett i krysset

I lørdagens oppgjør var det i realiteten aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne. Vålerenga åpnet klart best, og var det førende laget stort sett hele veien. Til slutt ble det 4-1-seier.

- Det var fint, dette her. Vi blir litt dårligere på slutten når vi er litt slitne og ikke har samme orken til å spille så temposterk fotball som ellers, sier Martin Andresen til NRK.

- Vålerenga er det beste laget vi har møtt i år. De kjører oss med hardt tempo, og vi fikk en god læring i dag, sier Ronny Deila til NRK.

Video Martin Andresen og Ronny Deila etter kampen

26 minutter ut i oppgjøret var Luten Shelton på plass. Fra sin kantposisjon fosset han inn i feltet med ballen i beina, rundet Alexander Aas og banket 1-0 opp i vinkelen, bak Adam Larsen.

Nytt Shelton-raid

Like etterpå måtte Kristofer Hæstad ut med en skade for VIF, og inn kom eneste utespiller på benken over 16 år - Bengt Sæternes. Han brukte syv minutter på å vise frem goalgetteregenskapene sine. Fra meget skrått hold klinte han ballen inn på volley langs gresset, uten at Larsen rakk ned.

2-0 sto seg til pause, men bare åtte minutter ut i 2. omgang var Shelton på plass igjen.

Nok en gang brukte han sine lynhurtige bein, og nok en gang dro han seg forbi Aas. Raidet som startet på midten endte med at han alene med keeper Larsen iskladt satte inn sitt andre for dagen, og sin tiende scoring i årets sesong.

Skaffet straffe

Tredje gang Shelton skulle skaffe scoring, var det Lars Vilsvik som skulle stoppe ham. Godset-backen klarte det, men måtte bruke ulovlige midler. Det førte til straffe, som Harmeet Singh satte sikkert i nettet. Da var det spilt 68 minutter.

Unggutter inn for VIF

Ti minutter før full tid reduserte Øyvind Storflor for Strømsgodset, men VIF-seieren var aldri truet. Martin Andresen slapp til ungguttene Sharesh Ahmadi og Victor Johansen, som begge er 16 år, mot slutten av kampen.

Ørlite gullhåp

Seieren fører VIF opp fem poeng bak Rosenborg på tabellen. Trønderne har én kamp mindre spilt, og møter Hønefoss i morgen.

Dersom Rosenborg vinner den kampen må VIF vinne resten av sine tre kamper, og Rosenborg må tape alt, for at gullet skal havne i Oslo.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Graham Hansen nominert til pris

  Caroline Graham Hansen er en av fem som er nominert til årets kvinnelige spiller av BBC.

  Den norske landslagsspilleren hadde en kjempesesong for Barcelona, og vant Mesterligaen, den spanske serien, cupen og den spanske supercupen.

  Sam Kerr, Ashley Lawrence, Vivianne Miedema og Alexia Putellas er de fire andre nominerte.

  VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Liverpool-reservene med cupseier

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Takumi Minamino og Divock Origi scoret målene for de rødkledde, som startet med blant annet Harvey Blair (18) og Tyler Morton (18) på banen.

  Mer etablerte spillere som Diogo Jota og Roberto Firmino så hele kampen fra benken og forbereder seg til Premier League-kampen mot Brighton til lørdag. Sadio Mané og Mohamed Salah var ikke med til Preston.

  Lucas Moura sørget for at Tottenham avanserte mot Burnley.

  ZL5eyUD7juI
  Foto: Jon Super / AP
 • Bayern-flause i den tyske cupen

  Et toppet Bayern München gikk onsdag kveld på en skikkelig smell i andre runde av den tyske cupen.

  Borte mot Borussia Mönchengladbach endte det med et utrolig 0-5-tap på Borussia-Park.

  To mål av Ramy Bensebaini, to mål av Breel Embolo og ett av Kouadio Koné sørget for seieren.

  Bayerns prestasjon vekker oppsikt verden over. Bayern stilte med sitt tilnærmet beste lag, men den tyske serielederen kollapset totalt foran øynene på lamslåtte tilskuere.

  dmvrr2IWgSs
  Foto: INA FASSBENDER / AFP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England