NRK Meny
Normal

Shelton sprudlet da VIF knuste Godset

Med to vakre mål ble lynhurtige Luton Shelton dagens mann da Vålerenga sendte Strømsgodset hjem som slakt fra Ullevaal.

Luton Shelton

Her har Luton Shelton på vakkert vis satt sin første for kvelden mot Strømsgodset.

Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Vålerenga – Strømsgodset 4-1

Gutta fra Drammen fikk dermed alt annet enn en god generalprøve på nasjonalarenaen. Strømsgodset spiller som kjent cupfinale mot Follo på Ullevaal om noen uker.

1-0 rett i krysset

I lørdagens oppgjør var det i realiteten aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne. Vålerenga åpnet klart best, og var det førende laget stort sett hele veien. Til slutt ble det 4-1-seier.

- Det var fint, dette her. Vi blir litt dårligere på slutten når vi er litt slitne og ikke har samme orken til å spille så temposterk fotball som ellers, sier Martin Andresen til NRK.

- Vålerenga er det beste laget vi har møtt i år. De kjører oss med hardt tempo, og vi fikk en god læring i dag, sier Ronny Deila til NRK.

Video Martin Andresen og Ronny Deila etter kampen

26 minutter ut i oppgjøret var Luten Shelton på plass. Fra sin kantposisjon fosset han inn i feltet med ballen i beina, rundet Alexander Aas og banket 1-0 opp i vinkelen, bak Adam Larsen.

Nytt Shelton-raid

Like etterpå måtte Kristofer Hæstad ut med en skade for VIF, og inn kom eneste utespiller på benken over 16 år - Bengt Sæternes. Han brukte syv minutter på å vise frem goalgetteregenskapene sine. Fra meget skrått hold klinte han ballen inn på volley langs gresset, uten at Larsen rakk ned.

2-0 sto seg til pause, men bare åtte minutter ut i 2. omgang var Shelton på plass igjen.

Nok en gang brukte han sine lynhurtige bein, og nok en gang dro han seg forbi Aas. Raidet som startet på midten endte med at han alene med keeper Larsen iskladt satte inn sitt andre for dagen, og sin tiende scoring i årets sesong.

Skaffet straffe

Tredje gang Shelton skulle skaffe scoring, var det Lars Vilsvik som skulle stoppe ham. Godset-backen klarte det, men måtte bruke ulovlige midler. Det førte til straffe, som Harmeet Singh satte sikkert i nettet. Da var det spilt 68 minutter.

Unggutter inn for VIF

Ti minutter før full tid reduserte Øyvind Storflor for Strømsgodset, men VIF-seieren var aldri truet. Martin Andresen slapp til ungguttene Sharesh Ahmadi og Victor Johansen, som begge er 16 år, mot slutten av kampen.

Ørlite gullhåp

Seieren fører VIF opp fem poeng bak Rosenborg på tabellen. Trønderne har én kamp mindre spilt, og møter Hønefoss i morgen.

Dersom Rosenborg vinner den kampen må VIF vinne resten av sine tre kamper, og Rosenborg må tape alt, for at gullet skal havne i Oslo.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.