Shelton sprudlet da VIF knuste Godset

Med to vakre mål ble lynhurtige Luton Shelton dagens mann da Vålerenga sendte Strømsgodset hjem som slakt fra Ullevaal.

Luton Shelton

Her har Luton Shelton på vakkert vis satt sin første for kvelden mot Strømsgodset.

Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Vålerenga – Strømsgodset 4-1

Gutta fra Drammen fikk dermed alt annet enn en god generalprøve på nasjonalarenaen. Strømsgodset spiller som kjent cupfinale mot Follo på Ullevaal om noen uker.

1-0 rett i krysset

I lørdagens oppgjør var det i realiteten aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne. Vålerenga åpnet klart best, og var det førende laget stort sett hele veien. Til slutt ble det 4-1-seier.

- Det var fint, dette her. Vi blir litt dårligere på slutten når vi er litt slitne og ikke har samme orken til å spille så temposterk fotball som ellers, sier Martin Andresen til NRK.

- Vålerenga er det beste laget vi har møtt i år. De kjører oss med hardt tempo, og vi fikk en god læring i dag, sier Ronny Deila til NRK.

Video Martin Andresen og Ronny Deila etter kampen

26 minutter ut i oppgjøret var Luten Shelton på plass. Fra sin kantposisjon fosset han inn i feltet med ballen i beina, rundet Alexander Aas og banket 1-0 opp i vinkelen, bak Adam Larsen.

Nytt Shelton-raid

Like etterpå måtte Kristofer Hæstad ut med en skade for VIF, og inn kom eneste utespiller på benken over 16 år - Bengt Sæternes. Han brukte syv minutter på å vise frem goalgetteregenskapene sine. Fra meget skrått hold klinte han ballen inn på volley langs gresset, uten at Larsen rakk ned.

2-0 sto seg til pause, men bare åtte minutter ut i 2. omgang var Shelton på plass igjen.

Nok en gang brukte han sine lynhurtige bein, og nok en gang dro han seg forbi Aas. Raidet som startet på midten endte med at han alene med keeper Larsen iskladt satte inn sitt andre for dagen, og sin tiende scoring i årets sesong.

Skaffet straffe

Tredje gang Shelton skulle skaffe scoring, var det Lars Vilsvik som skulle stoppe ham. Godset-backen klarte det, men måtte bruke ulovlige midler. Det førte til straffe, som Harmeet Singh satte sikkert i nettet. Da var det spilt 68 minutter.

Unggutter inn for VIF

Ti minutter før full tid reduserte Øyvind Storflor for Strømsgodset, men VIF-seieren var aldri truet. Martin Andresen slapp til ungguttene Sharesh Ahmadi og Victor Johansen, som begge er 16 år, mot slutten av kampen.

Ørlite gullhåp

Seieren fører VIF opp fem poeng bak Rosenborg på tabellen. Trønderne har én kamp mindre spilt, og møter Hønefoss i morgen.

Dersom Rosenborg vinner den kampen må VIF vinne resten av sine tre kamper, og Rosenborg må tape alt, for at gullet skal havne i Oslo.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial