Shelton sprudlet da VIF knuste Godset

Med to vakre mål ble lynhurtige Luton Shelton dagens mann da Vålerenga sendte Strømsgodset hjem som slakt fra Ullevaal.

Luton Shelton

Her har Luton Shelton på vakkert vis satt sin første for kvelden mot Strømsgodset.

Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Vålerenga – Strømsgodset 4-1

Gutta fra Drammen fikk dermed alt annet enn en god generalprøve på nasjonalarenaen. Strømsgodset spiller som kjent cupfinale mot Follo på Ullevaal om noen uker.

1-0 rett i krysset

I lørdagens oppgjør var det i realiteten aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne. Vålerenga åpnet klart best, og var det førende laget stort sett hele veien. Til slutt ble det 4-1-seier.

- Det var fint, dette her. Vi blir litt dårligere på slutten når vi er litt slitne og ikke har samme orken til å spille så temposterk fotball som ellers, sier Martin Andresen til NRK.

- Vålerenga er det beste laget vi har møtt i år. De kjører oss med hardt tempo, og vi fikk en god læring i dag, sier Ronny Deila til NRK.

Video Martin Andresen og Ronny Deila etter kampen

26 minutter ut i oppgjøret var Luten Shelton på plass. Fra sin kantposisjon fosset han inn i feltet med ballen i beina, rundet Alexander Aas og banket 1-0 opp i vinkelen, bak Adam Larsen.

Nytt Shelton-raid

Like etterpå måtte Kristofer Hæstad ut med en skade for VIF, og inn kom eneste utespiller på benken over 16 år - Bengt Sæternes. Han brukte syv minutter på å vise frem goalgetteregenskapene sine. Fra meget skrått hold klinte han ballen inn på volley langs gresset, uten at Larsen rakk ned.

2-0 sto seg til pause, men bare åtte minutter ut i 2. omgang var Shelton på plass igjen.

Nok en gang brukte han sine lynhurtige bein, og nok en gang dro han seg forbi Aas. Raidet som startet på midten endte med at han alene med keeper Larsen iskladt satte inn sitt andre for dagen, og sin tiende scoring i årets sesong.

Skaffet straffe

Tredje gang Shelton skulle skaffe scoring, var det Lars Vilsvik som skulle stoppe ham. Godset-backen klarte det, men måtte bruke ulovlige midler. Det førte til straffe, som Harmeet Singh satte sikkert i nettet. Da var det spilt 68 minutter.

Unggutter inn for VIF

Ti minutter før full tid reduserte Øyvind Storflor for Strømsgodset, men VIF-seieren var aldri truet. Martin Andresen slapp til ungguttene Sharesh Ahmadi og Victor Johansen, som begge er 16 år, mot slutten av kampen.

Ørlite gullhåp

Seieren fører VIF opp fem poeng bak Rosenborg på tabellen. Trønderne har én kamp mindre spilt, og møter Hønefoss i morgen.

Dersom Rosenborg vinner den kampen må VIF vinne resten av sine tre kamper, og Rosenborg må tape alt, for at gullet skal havne i Oslo.

Fotball

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Zlatan med frispark-scoring

  Zlatan Ibrahimovic er i ferd med å finne formen igjen etter sine langvarige skadeproblemer. Han scoret direkte på frispark da Milan vant 3-0 over Genoa.

  Før det var spilt ti minutter av onsdagens bortekamp fikk den 40-årige svensken ta frispark fra 25 meter. Milan stilte opp flere spillere foran muren, og mens han var i tilløpet løp de til siden i håp om å lage et hull han kunne skyte i.

  Zlatan skrudde i stedet ballen på den andre siden av muren og så den forsvinne inn i hjørnet utenfor keeper Salvatore Sirigus rekkevidde.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • «Moi» tilbake for Southampton

  Mohamed Elyounoussi fikk spille det siste kvarteret da hans Southampton spilte 2-2 mot Leicester i Premier League onsdag kveld.

  Elyounoussi hadde vært på banen i ti kamper på rad for Southampton før han gikk glipp av møtet med Liverpool på bortebane sist runde.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic