NRK Meny
Normal

Utsetter avreisen til Sør-Afrika

«Drillo» er kritisk til landslagets Sør-Afrika-tur, og utsetter avreisen.

Egil "Drillo" Olsen
Foto: KARIM JAAFAR / AFP

Landslaget utsetter avreisen til Sør-Afrika med to døgn for å unngå treninger i høyden.

Drillo og datteren Kine trente tirsdag i lavlandet på Norges Idrettshøgskole, langt mer problemfritt enn høydeoppholdet som venter landslaget i den neste kampen i Sør-Afrika 28. mars.

- Jeg kan ikke så mye om høydetrening, men jeg har hørt at det å ligge og trene i over 1500 meters høyde ikke er bare-bare. Da har jeg tatt til etterretning de rådene jeg har fått fra medisinsk hold, sier Egil Olsen til NRK.

Lander dagen før kampen

Dermed velger landslagssjefen heller en treningssamling i Frankfurt, og utsetter avreisen til Sør-Afrika med to døgn. Først dagen før privatlandskampen vil Norge lande i Johannesburg.

- Visste man ikke dette da man planla kampen?

- Det må du spørre andre om egentlig. Jeg vet bare at den infoen jeg har fått nå om høyder gjør at vi må lande på en sånn løsning som dette her, svarer Drillo.

Han er lite fornøyd med den lange reisen - ikke minst med tanke på at Finland er motstander hjemme i Norge fire dager etter Sør-Afrika-kampen.

- Ikke et optimalt opplegg

Kjetil Siem

Kjetil Siem.

Foto: Morten Holm / Scanpix

- Jeg synes jo ikke dette er et optimalt opplegg totalt sett. Da tenker jeg litt på Finland-kampen også. Det er ikke verdens beste oppladning til den kampen heller, men vi får gjøre det beste ut av det, sier Drillo.

Kjetil Siem, som er direktør for den sørafrikanske toppserien og har vært sentral i planleggingen av privatlandskampen, vil ikke kritisere Norges Fotballforbund for å kutte ned oppholdet med to døgn.

- Hvis NFF av medisinske årsaker velger å komme på et senere tidspunkt, så er det deres valg. Det viktigste for meg er at de er happy – og at kampen blir spilt, sier Siem til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.