NRK Meny
Normal

Utrolig sjansesløseri i Fredrikstad

Fredrikstad trengte et utall målsjanser for å score, men det ene målet holdt til seier mot Start.

Fredrikstad-Start
Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX

FREDRIKSTAD-START 1-0

Fredrikstad hadde total dominans i spill og sjanser i første omgang, men kampen ble avgjort først i det 55. minutt av Amin Askar.

Les: Vi fulgte Fredrikstad-Start

23-åringen fikk sitt første eliteseriemål og ble matchvinner da han stupte fram og headet et strålende innlegg fra backen Joachim Thomassen i mål.

(Artikkelen fortsetter)

Video nsps_upload_2009_6_1_21_25_17_144.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tiden vil vise om seieren kan bidra til å snu den noe rustne Fredrikstad-skuta. Før denne kampen hadde laget bare én seier på de seks siste kampene, hvorav de tre siste var tap.

- Det holdt med ett mål

Fredrikstad-trener Anders Grönhagen var godt fornøyd med seieren, til tross for et sjansesløseri av en annen verden.

- Etter den våren vi har hatt er det godt å få en seier. Det var vilje i laget både offensivt og defensivt, sier han til NRK.

- Hvorfor scorer dere ikke mer?

- Det handler om selvtillit og at spillerne blir litt stresset foran mål. Men i dag holdt det med ett, sier treneren.

(Artikkelen fortsetter)

Video nsps_upload_2009_6_1_21_7_23_142.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Enorme sjanser for Everton

Men Fredrikstads seier burde vært mye større. Lagets spiss Everton Santos da Costa hadde en rekke sjanser til å score i 1. omgang, men til brasilianerens og FFK-supporternes store fortvilelse, klarte han ikke å få ballen i mål.

Flere ganger kom han mer eller mindre alene med Start-keeper Kenneth Høie. Aller nærmest var han i det femte minutt da han på mesterlig vis kom seg foran Starts forsvarsspiller og avleverte et skudd i stolpen.

Dermed står fortsatt Tarik Elyounoussi-erstatteren uten noen scoringer i norsk eliteserie.

Start kom sterkere tilbake

Samtidig fikk Start sitt første tap på bortebane i år i og med at seriens mest målfarlige lag ikke klarte å score. Sørlendingene merket at de måtte klare seg uten sin målfarlige spiss Bolaños.

Riktignok kom Start sterkere med i andre omgang, og hadde fire store sjanser til å score. Etter 81 minutter fikk Start en gedigen mulighet da innbytter Espen Børufsen headet utenfor på nærmest blank goal.

Kun to minutter senere skjøt Mads Stokkelien i tverrliggeren fra hele 30 meter! Unge Stokkelien har scoret i de tre siste kampene, men scoringsrekken ble brutt i ettermiddag.

- Kommer ikke i gang

To minutter før full tid fikk Morten Hæstad en kanonmulighet til utligning etter en retur fra keeper Lasse Staw. Men volleyskuddet hans gikk til side for stolpen.

- Dette er en kamp vi ikke kommer i gang i. Det er tungt, og de vinner fortjent, sier Start-trener Knut Tørum til NRK, og legger til:

- Det var veldig dårlig rytme og vi ser ikke ut som et fotballag. Men vi gjorde så godt vi kunne.

Fotballnyheter