Hopp til innhold

Opdal med utrolig keeperscoring: – Helt absurd

Keeper Håkon Opdal trodde knapt sine egne øyne da han ble Starts store helt – foran begge målene.

Håkon Opdal, Start

KEEPERHELT: Håkon Opdal.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er veldig spesielt. Jeg trodde først den gikk over. Da jeg skjønte at den gikk i mål, klarte jeg ikke å holde noe tilbake, sier Opdal, som beskriver opplevelsen som «helt absurd».

Opdal utlignet til 1-1 da han slo et frispark fra midtbanen høyt mot mål, og VIF-keeper Sascha Burchert glapp ballen mellom hendene og videre inn i nettmaskene.

Gir keeperkollega trøst

I etterkant av tabben gjemte Burchert ansiktet sitt i drakten, mens Opdal feiret hemningsløst med lagkameratene.

Starts keeper Håkon Opdal og Vålerengas keeper Sascha Burchert

Vålerengas keeper Sascha Burchert trøstes av Håkon Opdal.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Når NRK møter keeperhelten etter kampen, sender han noen tanker til sin keeperkollega.

– Jeg kan enkelt forestille meg hvordan han har det. Det er ikke noe moro, sier Opdal.

– Det handler ikke noe om hvor god keeper du er. Dette må han bare legge bak seg og gå videre, fortsetter keeperen.

Burchert forklarer at han trodde ballen gikk over tverrliggeren.

– Men det gjorde den ikke. Jeg må bare beklage overfor gutta, sier en tydelig oppgitt keeper.

– Jeg har ikke vært borti det her før, så jeg klarer ikke helt å beskrive hva jeg tenkte da ballen gikk inn.

Viktige redninger

Opdal skulle vise seg å være viktig i begge ender av banen for Start. Etter 78 minutter vartet han, for eksempel, opp med en flott redning på et langskudd fra vertenes Ghayas Zahid.

Daniel Fredheim Holm satte inn 1-0 fra kort hold etter målgivende pasning fra navnebror Daniel Braaten etter 19 minutter.

Før hvilen hadde hjemmelaget muligheten til å øke ledelsen sin flere ganger, men uten å lykkes. Nevnte Zahid fikk, blant annet, en kjempesjanse alene med Opdal like før pause, men VIF-angriperens lobb fra kort hold ble for svak.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er først og fremst opptatt av at Vålerenga ikke klarte å punktere kampen.

– Det største problemet er at vi ikke scorer nok mål selv. Vi må score mer enn ett mål, og der ligger det største problemet, sier Rekdal til NRK.

Annullert mål

Etter Opdals utligning i 2. omgang presset hjemmelaget på for tre poeng. Både Elias Omarsson og Braaten fikk hver sin kjempemulighet like før slutt.

Hjemmelaget følte seg også snytt for scoring etter 76 minutter. Braaten nikket ballen i mål fra kort hold, men dommer Svein Oddvar Moen godkjente ikke scoringen.

VIFs protester ble vinket vekk av dommeren.

Fire poeng opp

Fredagens resultat gjør at Vålerengas (6.-plass) medaljehåp svinner. VIF har fire poeng opp til Viking på bronseplass, og Rekdals mannskap har i tillegg en kamp mer spilt enn Stavanger-laget.

For Start fortsetter rekken av seriekamper uten seier. Sørlendingene har nå gått ti kamper uten å vinne. Åtte av dem er tapt. De to siste har imidlertid endt med poengdeling.

Start ligger ett poeng over kvalifiseringsplass.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund