NRK Meny
Normal

Utelukker ikke Aarøy

Egil Drillo Olsen utelukker ikke at Japan-proffen kan ha en fremtid på landslaget.

Aarøy

Tor Hogne Aarøy er ikke ferdig på landslaget, ifølge Drillo.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

I dag presenterte Egil Olsen 20-mannstroppen til privatlandskampen mot Polen 9. februar. Nesten nøytaktig to år etter at han tok ut sin første tropp mot Tyskland etter comebacket i trenerstolen.

Sammenliknet med troppen han tok 27. januar 2009 er det 11 endringer. En av de som i utgangspunktet som var med i troppen mot Tyskland (trakk seg, journ.anm), men som ikke har fått tillit siden er den ferske Japan-proffen Tor Hogne Aarøy.

Men Drillo utelukker ikke at han kan komme til å få bruk for den tidligere Aalesund-spissen.

– Ja, gode hodespillere er alltid viktig, svarer landslagssjefen på spørsmål om Aarøy kan være aktuell i framtiden.

Få endringer

Men etter å ha tatt ut flere nye ansikter i redebuten som landslagssjef for to år siden, har Drillo stort sett gjort få forandringer.

Mens Åge Hareide brukte 97 spillere på 58 kamper under sin tid som landslagessjef, har Egil Olsen har holdt seg til 39 spillere i de 19 kampene siden returen.

Til NRK sier han at det skal være vanskelig å spille seg inn i en tropp som leder sin EM-kvalifiseringsgruppe.

– Vi har hatt ganske stabilt uttak over tid, så det er ikke lett å skulle bryte seg inn. Det må i så fall være i midtbaneleddet der konkurransen er stor, sier Olsen.

På dagens pressekonferanse fortalte Drillo at både Harmeet Singh (Vålerenga) og Thomas Rogne (Celtic) er aktuelle for A-landslaget, men at viktige kamper med U21 gjør at de foreløpig ikke er tatt ut.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.