NRK Meny
Normal

USA snytt for seieren

USA lå an til å fullføre den store snuoperasjonen mot Slovenia, men ble snytt for seiersmålet av kampens nokså uforutsigbare dommer.

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

To minutter før full tid avsluttet Edu et godt USA-angrep med å sette ballen i mål. Dommeren annullerte, uten at det var klart hvorfor. TV-reprisen viser at det ikke kan være offside, og at det var en slovensk holding inne i feltet. Ingen USA-spiller ser ut til å gjøre noe som det skal blåses for.

- Jeg vet ikke hva han blåste for. Det kunne ikke ha vært offside. Vi spurte dommeren mange ganger, men han kunne ikke forklare, sa Landon Donovan.

- Jeg vet ikke om han kan engelsk, men han prøvde ikke å svare, legger Donovan til.

Slovenia åpnet best

Slovenia lå an til å bli første laget som er klar for åttedelsfinalen i VM. Men de klarte ikke å stå imot USAs sluttspurt, og det hele endte 2-2.

Lagene hadde hver sin omgang, og Slovenia ledet fortjent med to mål ved pause. Seier hadde sikret de hvitkledte en sikker plass i åttedelsfinalen.

- Jeg er stolt av det vi gjorde, men vi klarte dessverre ikke å fullføre på samme måten. De presset oss etter pause, og vi gjorde noen avgjørende feil, sa Slovenias trener Matjaz Kek.

Sterk opphenting

Da lå USA tynt an, og visste at de måtte kjempe for sitt videre VM-liv. Og etter pause var amerikanerne de klart hvasseste. De kjempet slovenerne i senk, og de fikk sin belønning da Michael Bradley, trenerens sønn, utliknet åtte minutter før slutt.

Slovenia var best i det meste i første omgang De gikk hardt ut, og første målet kom allerede etter 13 minutters spill.

Valter Birsa fikk ballen mutters alene 25 meter fra målet og smelte ballen i hjørnet. 2-0 rett før pause var en vakker kontring som ble avsluttet av Zlatan Ljubijankic.

USA snudde kampen

Andre omgang tilhørte amerikanerne, og bare tre minutter etter pause var det kamp igjen. Veteranen Landon Donovan satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Det var veteranens 43. mål i sin landskamp nummer 125.

Amerikanerne fikk blod på tann med dette, og kjørte kampen. Og de fikk sin velfortjente utlikning til slutt.

Dermed er gruppe C plutseilg helt åpen, og foran Englands kamp mot Algerie kan alle lagene gå videre. Og alle kan bli slått ut.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia