NRK Meny
Normal

Glem Bolt - nå heier Jamaica på disse

Jamaicas fotballandslag ble helter da de slo storebror og regjerende mester USA ut av Gold Cup i natt. Blant de første til å gratulere var Usain Bolt.

Gile BArnes, Je-Vaugn Watson

46 ÅR: Jamaicas Giles Barnes (t.v.) og Je-Vaughn Watson feirer finaleplass i Gold Cup etter 2-1-seier over USA i semifinalen. Dette er USAs første tap mot et karibisk land på 46 år.

Foto: John Bazemore / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Samtidig som Usain Bolt sliter, skriver Jamaicas fotballgutter historie.

I natt ble de det første karibiske lag noensinne som nådde finalen i Gold Cup etter at de slo USA 2-1 i semifinalen.

– Telefonen min stopper ikke å ringe. Nå er det full fest hjemme på Jamaica, sa den jamaicanske keeperen Ryan Thompson etter kampen.

God stemning var det trolig også på hotellrommet til Usain Bolt som nå er i London for å delta i helgens Diamond League-stevne. Like etter kampslutt klokken to i natt norsk tid, la den fotballinteresserte friidrettsstjernen ut denne gratulasjonen på Twitter:

Laster Twitter-innhold

– Bob Marley må vente

Mikkel Diskerud

INNBYTTER: Mikkel Diskerud kom inn for USA i det 68. minutt, men klarte ikke å hindre semifinale-tap mot Jamaica.

Foto: David Goldman / Ap

Akkurat nå tenker nok jamaicanerne vel så mye på søndagens Gold Cup-finale i Philadelphia, hvor Jamaica møter Mexico, som på Bolts kommende 100 meter.

– Nå har vi bare én kamp igjen å spille, Bob Marley må vente til det, sier Jamaicas tyske landslagssjef, Winfried Schaefer, og tenker på festen for spillerne.

Omdiskutert frispark

Jamaica er rangert som nummer 76 i verden og det var få som trodde de hadde en sjanse i semifinalen mot USA - som er regjerende mestre i Gold Cup.

Men etter en drøy halvtime sjokkerte «Reggae Boyz» USA da Darren Mattocks headet inn 1-0. Fire minutter senere mente dommeren USA-keeper Brad Guzan handset utenfor 16-meteren på et utkast og ga Jamacia et omdiskutert frispark.

Jamaicas Giles Barnes sendte frisparket mesterlig i mål - og Usain Bolt la ut videoen på Twitter med følgende kommentar:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

De amerikanske spillerne var ikke like fornøyde som sprinteren.

– Det er en avgjørelse du ikke ser ofte. Det er en avgjørelse jeg ikke hadde tatt om jeg var dommer, men det er jeg ikke, sa en skuffet Michael Bradley, sønn av Stabæk-trener Bob Bradley, om frispark-situasjonen etter kampen.

46 år

Bradley reduserte for USA like etter pause, men på tross av at de hadde overtaket i store deler av kampen maktet ikke amerikanerne å score flere.

Dermed gikk de på sitt første tap for et karibisk land på 46 (!) år, de gikk også glipp av sin sjette strake Gold Cup-finale.

– Laget er selvfølgelig skuffet, og fansen er skuffet for vi ville spille finale, sier landslagssjef for USA, Jørgen Klinsmann.

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter