NRK Meny
Normal

Uniteds unggutter lekte med Spurs: - I andre omgang tok vi helt av

Manchester United-manager Alex Ferguson sendte utpå et mannskap med snittalder på bare 23 år mandag. Med litt hjelp av hårfine Wayne Rooney var unggutta mer enn gode nok til å slå Tottenham.

Anderson, Ashley Young og Wayne Rooney

Anderson, Ashley Young og Wayne Rooney jubler etter Andersons herlige scoring i andre omgang.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Wayne Rooney

Wayne Rooney setter inn 3-0 for United - med sitt nye hår.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Danny Welbeck

20 år gamle Danny Welbeck ga Manchester United ledelsen etter pasning fra Tom Cleverley.

Foto: ANDREW YATES / Afp
Kampreferat:
Manchester United - Tottenham 3-0

Manchester United briljerte med fantastisk angrepsspill i andre omgang, og Wayne Rooney satte kronen på verket da han headet inn 3-0 tre minutter før full tid.

Rooney, som i sommer gikk ut og fortalte at han hadde gjennomført en hårtransplantasjon, kunne glisende ta seg til sitt nyinnkjøpte hår foran ekstatiske tilhengere på Old Trafford.

Rooney kunne juble med god grunn, for det ble en festaften i Manchester.

– Vi spilte helt fantastisk. I andre omgang tok vi helt av, og leverte en fantastisk innsats, sa manager Alex Ferguson til britisk TV etter kampen.

Strålende Welbeck

Danny Welbeck, som ble foretrukket fra start fremfor tidligere Tottenham-spiller Dimitar Berbatov, trengte noen minutter på å spille seg varm i United-trøya, men i andre omgang var 20-åringen glimrende.

Etter 61 minutter mottok han et perfekt innlegg fra 22 år gamle Tom Cleverley, og stanget United i ledelsen.

Inntil da hadde kampen stått og vippet, men etter scoringen tok United fullstendig over.

– Inntil målet hadde vi ballen like mye som dem, og var med i kampen, sa en oppgitt Tottenham-manager Harry Redknapp i et intervju vist på TV 2.

– Welbeck er voksen nå

Etter 76 minutter var det Welbecks tur til å legge til rette. Han hælsparket ballen på sølvfat til 23 år gamle Anderson, som enkelt satte inn 2-0.

– Welbeck har alltid vært god, men har hatt en litt treg utvikling på grunn av skader. Nå er han voksen, men han er fortsatt bare 20 år gammel og har en stor framtid foran seg, sier Ferguson.

På slutten av kampen meldte Uniteds veteraner seg også på da innbytter Ryan Giggs fant Wayne Rooney alene foran mål. Rooney stanget inn 3-0 med sitt nye hår.

Luksusproblem for Ferguson

Ekstra gledelig for United-fansen var det at også Javier Hernandez kom innpå etter skade. Og etter en stor kamp av Danny Welbeck har Alex Ferguson plutselig et luksusproblem på spissplassen.

– Det forferdelige er at jeg får et kjempeproblem nå som «Chicharito» er tilbake, sa en noe bortskjemt Ferguson i et intervju med britisk TV etter kampen.

Og med en snittalder på 23 år i dagens startoppstilling er det ingen tvil om at det spirer og gror i United.

– Vi har alltid hatt tro på våre unge spillere, og det setter fansen pris på. Men det handler ikke bare om tillit, det handler også om at akkurat denne gruppen unge spillere har fantastiske evner, sier Ferguson.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.