NRK Meny
Normal

– Forferdelig å sitte og se på United

Manchester United fikk ingenting til å stemme i åttedelsfinalen mot Olympiakos. Det fikk Rune Bratseth og Jan Åge Fjørtoft til å riste på hodet.

Manchester United

Manchester United-spillerne depper etter det ene av to baklengsmål mot Olympiakos.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg må nesten klype meg i armen når jeg ser Manchester United anno 2014, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasats studio etter at David Moyes' mannskap ble satt på plass av Olympiakos i den første kampen i åttedelsfinalen.

Den tidligere angrepsspilleren ristet på hodet over det han hadde sett fra den regjerende engelske seriemesteren. David Moyes' lag var på forhånd storfavoritt til å avansere til mesterligaens kvartfinale.

Slik så det ikke ut da lagene møttes til det første av to åttedelsfinale-oppgjør. Olympiakos var det klart beste laget og ledet fullt fortjent 1-0 til pause.

Den ledelsen ble doblet i det som var en svært dårlig andreomgang av United.

– Elendig

– Jeg er sjokkert over å se den andreomgangen til United. Det var elendig. Jeg forventer mye mer av Manchester United, sier Rune Bratseth.

Den tidligere stopperkjempen oppsummerer Uniteds opptreden som «statisk, dårlig og elendig».

David Moyes

David Moyes var mildt sagt misfornøyd med opptredenen til United-spillerne. Manageren fikk se sitt lag bli ydmyket av Olympiakos.

Foto: Petros Giannakouris / Ap

For første gang i historien tapte det engelske storlaget en kamp mot gresk motstand.

– Nå er det forferdelig å sitte og se på United spille fotball, sier Bratseth.

Preget Moyes

Om David Moyes er enig i den uttalelsen vites ikke, men United-manageren var tydelig preget da han stilte opp på pressekonferansen etter kampen.

– Vi presterte ikke godt i kveld. Vi ofret ikke nok, og spillerne er fullt klar over hvordan de presterte, sa Moyes.

Den hardt pressede skotten gir imidlertid ikke opp håpet om avansement.

– Vi står sammen. Det kommer en ny kamp hvor vi kan rette opp i dette. Old Trafford har vært stedet for store prestasjoner tidligere, sier Moyes, og viser til at United vil forsøke å benytte seg av hjemmebanefordelen i returmøtet.

Sjanseløs

Olympiakos tok ledelsen etter 37 minutter da et ufarlig skudd fra Ioannis Maniatis ble flikket i mål. En årvåken Ajandreo Dominguez satte ut foten og styrte ballen mot hjørnet.

David de Gea i United-målet kastet seg så lang han var, men forgjeves. Den spanske sisteskansen hadde ingen mulighet til å redde avslutningen, og et ekstatisk hjemmepublikum kunne slippe jubelen løs.

Davis Moyes' mannskap var ikke i nærheten av å skape noe som helst verken i slutten av den første omgangen eller i starten av den andre. I stedet var det Olympiakos som viste seg frem igjen.

Arsenal-unggutt herjet

Åtte minutter etter sidebyttet fikk Arsenal-utleide Joel Campbell (21) ballen. Den slo han lekkert mellom beina på Michael Carrick på rundt 20 meters hold, før han på fantastisk vis skrudde ballen mot det lengste hjørnet.

De Gea kastet seg nok en gang forgjeves, og ydmykede United-spillere måtte se ballen fyke inn i nettet til 2-0.

Robin van Persie fikk en stor mulighet til å score et viktig bortemål knappe ti minutter før slutt, men sviktet i avslutningen.

Dermed endte det med tomålstap for Manchester United. Returoppgjøret spilles i Manchester 19. mars.

Olympiakos

Arsenal-utleide Joel Campbell feirer sitt fantastiske 2-0-mål mot Manchester United.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.