United ydmyket Arsenal

Wayne Rooney scoret sitt Premier League-mål nummer 100 da Manchester United cruiset inn til seier over Arsenal.

Manchester Uniteds Wayne Rooney og Nani feirer scoring mot Arsenal

Wayne Rooney feirer sin 2-0-scoring mot Arsenal sammen med Nani.

Foto: Carl De Souza / Scanpix/AFP

Både Manchester United og Arsenal har vist god form i serien den siste tiden, men på Emirates søndag var det klasseforskjell på to topplagene.

Rooney med mål nummer 100

1-0 kom etter en drøy halvtime da Nani fintet bort to forsvarere ute på kanten før han la inn på bakerste stolpe. Arsenalkeeper Manuel Almunia fikk en hånd på ballen som endret retning og gikk i mål.

Kampfakta: Arsenal - Manchester United

Fire minutter senere viser Wayne Rooney at han er i kanonform. Spiller ballen til Nani på midtbanen som setter fart mot Arsenalmålet. Det samme gjør Rooney som etter en kanonspurt kan plassere innlegget til Nani i mål fra fem meter.

Målet var engelskmannens scoring nummer 100 i Premier League, og samtidig hans 20. ligamål denne sesongen.

Dermed er Rooney den tredje yngste spilleren gjennom tidene som når et tresifret antall scoringer i den engelske toppdivisjonen.

LES OGSÅ: Rooney x 4 senket Hull

Arsenal med sluttspurt til ingen nytte

I andre omgang startet United også friskt. Sju minutter etter pause fikk Ji-Sung Park tid og rom på Arsenals venstreside. Med et løp fra midtbanen kunne sør-koreaneren upresset sette inn 3-0.

Arsenal tok seg veldig sammen på slutten, og hadde mange gode muligheter til å redusere. Først i det 80. minutt fikk de hull på byllen da Vermaelen satte inn hjemmelagets trøstemål etter en corner.

– Dette var en veldig bra kamp av oss. Spillerne viste at de hadde forberedt seg godt og var klare for kampen, sa United-manager Alex Ferguson etter kampslutt.

Nani banens beste

Urokråka Nani var tilbake fra skade og ble kåret til banens beste. Portugiseren mente selv han spilte sin beste kamp i Unitedtrøya. Noe også Ferguson var enig i.

– Nani har blitt moden, og spilte sin beste kamp for oss i dag, sier United-sjefen.

Etter seieren mot Arsenal er United ett poeng bak serieleder Chelsea som har én kamp mindre spilt.

Arsenal på sin side begynner å henge etter i kampen om seriegullet. Med 49 poeng er de fem poeng bak Londonrival Chelsea.

Fotballnyheter