Hopp til innhold

United vs. Liverpool: Hvem er best?

I går gikk Englands mest klassiske lokaloppgjør av stabelen. I dag gikk diskusjonene dypt når mange United- og Liverpool-supportere møttes på norske arbeidsplasser.

Manchester United - Liverpool

Dimitar Berbatov avgjør klassikeren mellom United og Liverpool søndag

Foto: JON SUPER / Ap

- Livet hadde vel vært noe lettere uten disse kampene, sier Tore Hansen i Liverpools norske supporterklubb dagen etter at han måtte svelge et 2-3-tap for rivalen.

- Disse kampene lever sitt eget liv, uavhengig av tabellplasseringen, sier Per Harald Larsen i Manchester Uniteds norske supporterklubb.

DISKUTER KAMPEN NEDERST I ARTIKKELEN!

Sistnevnte er selvsagt i best humør dagen etter at United tok sesongens første stikk mot erkerivalen.

88 prosent for United og Liverpool

Eric Cantona

Historisk United-profil: Eric Cantona

Foto: DAVE KENDALL / AP

De to klubbene er de desidert største i Norge, målt i antall supportere. Offisielle tall fra 31. mai i år forteller at Manchester Uniteds norske supporterklubb har 43.166 medlemmer. Liverpool er litt mindre, men 35.323 medlemmer holder til en suveren andreplass.

Til sammenlikning har Arsenal 5826, og regjerende mester og nåværende serieleder Chelsea har bare 1956. Totalt medlemstall i Supporterunionen for britisk fotball er 100.622. Av disse har altså Manchester United og Liverpool til sammen 88.489 - 88 prosent.

Både Hansen og Larsen er enige om årsaken: Det er historien til de to byene, både på og utenfor fotballbanen.

Begge er rivaliserende havnebyer som ligger ikke så langt fra hverandre, Liverpool (441.000 innbyggere) ved havet, Manchester (422.000 innbyggere) et stykke oppe ved elva. Dat gav konkurranse på mange plan i næringslivet. Og de konkurrerte blant annet hardt om å få hovedflyplassen for området i sin tid.

18 ligatitler hver

På banen hadde Liverpool sin storhetstid på 70- og 80-tallet, United overtok på 90- og 2000-tallet. Begge står med 18 ligamesterskap totalt - mer enn noen andre.

Begge er også enige om at kampene mellom United og Liverpool sannsynligvis ovegår alle andre også i England - det inkluderer klassiske naboopgjør som Arsenal - Tottenham, Liverpool - Everton og Manchester United - Manchester City.

- Vi har like mange billetter til alle United-kampene, men det er klart størst etterspørsel etter kampen mot Liverpool - mye større enn til kampen mot City, sier Larsen.

Kenny Dalglish og Ian Rush

Historiske Liverpool-profiler: Kenny Dalglish og Ian Rush

Foto: Dave Caulkin / AP

- Den enorme engelske interessen for akkurat United - Liverpool har smittet over på Norge. Interessen for engelsk fotball er generelt stor, og med den historien disse klubbene har, er det de som har fått flest tilhengere. Det har med triumfer å gjøre, og med de personlighetene som har spilt for disse klubbene

- Og interessen har ikke kjølnet selv om vi ikke har vunnet ligaen på lenge. Vi har vært med i toppen, og vi har vunnet mesterligaen, sier Liverpool-supporter Hansen.

- Jeg husker 80-tallet, da Liverpool var klart best. Da var det aller viktigst å slå dem, det var ikke like viktig hvor vi havnet på tabellen. Heldigvis har vi lagt den tiden bak oss, sier United-supporter Larsen.

- Kampen kom for tidlig

Om søndagens kamp har de naturlig nok litt ulikt syn.

- Jeg mener vi var klart best, og at vi fortjente å vinne. Men jeg må innrømme at det så litt tungt ut da de utliknet vår tomålsledelse. Det gikk veldig lang tid før seiersmålet kom, sier Larsen.

- Vi har mye nytt i år, og det tar tid å spille det nye laget inn. Først i går så vi konturene av det dette laget kan få til, derfor var det litt synd at vi hadde en såpass vanskelig oppgave som United borte. Denne kampen kom litt for tidlig for oss - vi skulle helst hatt 10-12 kamper å spille oss inn på først, sier Hansen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Start smadret Bryne

  I Kristiansand bød Start opp til festfotball. Gjestene Bryne ble tidlig tvunget over på defensiven, og scoringer av Mathias Grundetjern og Zakaria Sawo sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget halvveis.

  I annen omgang fortsatte kampen i samme spor. Et selvmål samt scoringer av Eirik Schulze, nevnte Grundetjern og Bjarni Antonsson ga en svært komfortabel og fortjent 6-0-seier. Start klatret dermed til sjuendeplass på tabellen og jakter lagene på kvalikplassene.

  Åsane klatret forbi Fredrikstad til 11.-plass på tabellen med 4-3-seier over laget fra plankebyen mandag. Ryan Doghman ble matchvinner for gjestene. Før pause hadde Fredrikstad fått midtstopper Oscar Jansson utvist etter at han stanset målscorer Myklebust i scoringsposisjon.

  Tabelljumbo Grorud yppet seg på sin side hjemme mot Kongsvinger, men måtte tåle et nytt tap. Kampen endte 2-1 til KIL etter at Mathias Bringaker og Harald Holter sto bak gjestenes scoringer. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2020. KBK- Start (3-2)
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Topplagene fikk slite – Eggen Rismark fikset sen Ranheim-jubel

  Topplagene Ranheim og Sandnes Ulf fikk det tøft i mandagens serierunde. Ranheim berget likevel seieren mot Mjøndalen og klatret med det forbi Ulf til annenplass på tabellen.

  Sandnes Ulf måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Skeid.

  Dermed har Ranheim i øyeblikket ett poeng til gode i kampen om den andre direktebilletten til neste års eliteserie. Fjerdeplasserte Stabæk, som ikke spilte mandag, er tre poeng bak trønderklubben.

  Mandag tok Mjøndalen ledelsen mot Ranheim tidlig i annen omgang. Scoringen til Brinder Singh kom mot spillets gang og satte en støkk i hjemmepublikummet. Hjemmelaget brukte samtidig kun seks minutter på å utligne ved Vegard Erlien, og siden havnet det aller mest om Ranheims jakt på seieren.

  Belønningen kom med ni minutter igjen å spille. Da ruvet Christian Eggen Rismark i lufta og stanget inn seiersmålet.

  Øvrige resultater mandag:

  Åsane - Fredrikstad 4-3

  Grorud - Kongsvinger 1-2

  (NRK/NTB)

  OBOS ligaen 2021 KFUM- Ranheim. (2-1)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Rettssaken mot Giggs i gang – risikerer fengselsstraff for vold

  Rettssaken mot den tidligere fotballstjernen Ryan Giggs startet i Manchester mandag. 48-åringen er tiltalt for blant annet vold mot en tidligere kjæreste.

  I tillegg til voldsbruk mot ekskjæresten og hennes søster, er han også tiltalt for kontrollerende eller tvangsmessig oppførsel mot sin daværende kjæreste mellom august 2017 og november 2020. Han ble arrestert 1. november 2020 etter at han skal ha skallet til henne.

  Giggs har hele veien avvist alle anklager. (NTB)

  Ryan Giggs i retten
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Midtsjø med målgivende pasning i Galatasaray-debuten

  Fredrik Midtsjø ble byttet inn og bidro med målgivende pasning på det avgjørende målet i Galatasarays 1-0-seier over Antalyaspor søndag.

  Målet kom i siste ordinære minutt da nordmannen drev med ballen før han slapp den til Bafetimbi Gomis ute på kanten.

  Spissen la deretter ballen i lengste hjørne med en kontakt avslutning. Det var hans første berøring på ballen etter at han ble byttet inn noen sekunder tidligere.

  Midtsjø ble byttet inn etter en time i hans debut som Galatasaray-spiller. Midtsjø ble nylig hentet til Tyrkia fra et lengre opphold i nederlandske AZ Alkmaar i Nederland. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB