United vant tross tabbe fra De Gea

Manchester Uniteds blodferske keeper David De Gea (20) sviktet i første omgang, men en annen nysignering reddet dagen for Alex Fergusons menn.

David De Gea og Ashley Young

Ashley Young slipper jubelen løs etter den avgjørende scoringen mot WBA. Til vesntre David De Gea (tatt ved en tidligere anledning).

Foto: Bildemontasje NRK / Scanpix

Wayne Rooney og Ashley Young

Wayne Rooney og Ashley Young feirer Rooneys 1-0-scoring. Young bidro med målgivende pasning, akkurat som i Community Shield-kampen mot City forrige helg.

Foto: STAFF / Reuters

Shane Long

Shane Long jubler sammen med Jonas Olsson etter Longs noe enkle scoring i første omgang. Long avslørte etterpå at han skjøt fordi han visste at De Gea var usikker.

Foto: STAFF / Reuters
Wayne Rooney

Wayne Rooney var sammen med Tom Cleverly og Ashley Young blant Uniteds beste spillere søndag.

Foto: Nick Potts / Ap
Kampfakta:

West Bromwich Albion - Manchester United 1-2

United var det mest målfarlige laget i Premier League den siste halvtimen forrige sesong, og etter De Geas keepertabbe på 1-1-målet var de nok en gang avhengige av å score mot slutten.

Og selvfølgelig lyktes «de røde djevlene» med under ti minutter igjen av kampen.

– Han var skuffet etter han slapp inn det målet, men vi vet at vi alltid kommer til å skape sjanser i løpet av 90 minutter, sa Ashley Young i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Nyinnkjøpte Young dro seg inn i feltet fra venstrekanten, og forsøkte å slå et hardt innlegg langs bakken. Ballen traff to WBA-spillere, skiftet retning, og havnet i nettet bak en utspilt Ben Foster i West Bromwich-målet.

– Vi jobbet helt til sluttsignalet lød, og fikk belønning for det, sa Ashley Young, som ikke ville høre noe om at det var et selvmål.

– Selvfølgelig vil jeg ha det målet når det kommer i min første kamp, gliste Young.

Etter seieren har United allerede fått to poengs forsprang på rivalene Liverpool, Chelsea og Arsenal etter de tre utfordrernes poengtap tidligere i helgen.

Glipp for keeperdebutanten

Mange har stilt spørsmålstegn ved om David De Gea kan fylle keeperhanskene etter den nederlanske kjempen Edwin van der Sar, og kritikerne fikk vann på mølla etter 37 minutter.

Shane Longh prøvde seg med et relativt svakt skudd fra kanten av 16-meteren, og til manges overraskelse rullet ballen inn under spanjolens utstrakte arm.

– Jeg fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, og tenkte at jeg skulle skyte etter det vi så i Community Shield-kampen, sa Shane Long - med klar adresse til De Geas billige baklengsmål i Community Shield forrige helg.

– Det var et heldig mål. United kommer nok til å se på det som et mål keeperen burde ta, sa WBA-manager Roy Hodgson.

Opp og ned for De Gea

Da han slapp inn bakklengsmålet, hadde De Gea allerede vært i fokus flere ganger i kampen - både med positivt og negativt fortegn.

Etter bare noen få minutter bommet han totalt på en utrusning, men 20-åringen gjorde opp for seg med en god redning på et skudd fra tidligere Brann-spiller Paul Scharner.

Likevel kommer nok ikke avisene til å bli hyggelig lesning for De Gea. Dagens blunder kommer i tillegg til det billige målet han slapp inn mot Manchester City i forrige uke.

Manager Alex Ferguson var ikke nådig mot sin unge keeper.

– David burde gjort det bedre på målet. I andre omgang var de tøffe mot ham, og han burde nok hatt noen frispark han ikke fikk. Men det er bare å si «velkommen til England». Dette var gode erfaringer for ham, sier Ferguson i et intervju vist på TV 2.

– Hva sier du som manager til ham etter noe slikt?

– Man må bare klappe ham på hodet, sier Ferguson, som også poengterte at Peter Schmeichel endte opp som en av tidenes beste keepere etter en lignende start i United.

Rooney åpnet scoringskontoen

Før keepertabben hadde United hatt fullstendig kontroll på kampen.

Forrige sesong tok det Wayne Rooney et halvt år å score sitt første spillemål i Premier League. Denne sesongen tok det 13 minutter.

Rooney mottok ballen på omtrent 20 meters hold med ryggen mot mål, og tre effektive ballberøringer senere kunne stjernespissen slippe jubelen løs.

Etter tabben, derimot, mistet «de røde djevlene» initiativet, og slet med å skape sjanser i resten av første omgang.

Les: Tom Cleverly (22) skal fylle tomrommet etter Scholes

Skår i gleden

I andre omgang fortsatte United å slite med å skape sjanser, og Alex Ferguson kastet innpå fjorårets toppscorer Dimitar Berbatov. Stort mer fikk han ikke gjort - Ferguson måtte bruke sine to andre bytter på å å ta av Nemanja Vidic og Rio Ferdinand, som gikk ut med hver sin skade.

Ashley Young reddet dagen, men midtstoppernes skader ble et alvorlig skår i gleden for United, som allerede har Patrice Evra ute med skade. Før kampen ble det også klart at høyreback Rafael er ute i ti uker.

– Det har vært to forferdelige dager for oss. Rafael er ute i ti uker, Rio Ferdinand i seks uker, og Nemanja Vidic kommer til å være ute i noen uker avhengig av om han traff en nerve eller ikke. Men vi har bra dekning på de plassene, og Patrice Evra er tilbake neste uke, sier Ferguson.

Fotballnyheter