NRK Meny
Normal

Rooney-skår i gleden da United vant syvmålsthriller

Alex Ferguson viste ekte glede da Manchester United avgjorde den høydramatiske kampen mot Newcastle ett minutt før slutt. Men etterpå var humøret et helt annet.

Manchester United

Manchester Uniteds Chris Smalling, Ryan Giggs og Javier Hernandez jubler hemningsløst etter den sene scoringen til mexicaneren Hernandez.

Foto: JON SUPER / Ap

De lå under 0-1. De lå under 1-2. Og de lå under 2-3. Men Manchester United kommer alltid tilbake denne sesongen.

Javier Hernandez pirket inn 4-3 akkurat idet klokka rundet 90 minutter og fikk Old Trafford til å eksplodere. Ferguson, som hadde vært usedvanlig irritert gjennom hele kampen, strakk armene i været og gliste i ekte glede.

United hadde gjort det igjen.

– Dette var et mesterlag verdig, sier Ferguson til BBC.

Javier Hernandez

Her setter Javier Hernandez inn scoringen som gir Ferguson syv poengs pusterom på toppen av Premier League.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Rooney ute hele jula

Klubbens åttende comeback-seier denne sesongen til tross: Det var ikke bare jubel for Ferguson i pressesonen etter kampen.

Skotten kunne nemlig avsløre at stjernespiss Wayne Rooney er ute i to til tre uker med en kneskade. Dermed mister Rooney hele det viktige juleprogrammet.

– Rooney har en skade i leddbåndet på baksiden av kneet. Han kommer til å være ute i to til tre uker, sier Ferguson.

Rooney ble skadet da han prøvde et volleyskudd på tirsdagens trening, og spilte ikke kampen mot Newcastle. Det gjorde heller ikke Danny Welbeck, som ble syk i går, eller Ashley Young, som også ble skadet på trening.

– Vi er i ferd med å gå tomme for ammunisjon, sier United-manageren.

Tabbe av Carrick

På onsdag, den tradisjonsrike Boxing day i fotballen, hadde han imidlertid nok av offensiv kraft.

Det var heller det defensive som sviktet. Michael Carrick, Paul Scholes og Ryan Giggs greide ikke kontrollere midtbanen, og Newcastle kunne fort scoret flere enn tre mål.

Det første kom etter en fryktelig feilpasning av Michael Carrick. Demba Ba plukket opp ballen og skjøt. Keeper David De Gea slo ballen rett til James Perch, som satte inn 1-0.

Ferguson skjelte ut linjemannen

Alex Ferguson

Alex Ferguson tok seg god tid til å fortelle linjemann Jake Collin hva han mente om Newcastles andre mål.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Johnny Evans utlignet for United etter fram og tilbake i feltet etter et frispark, men bare minutter senere satte Evans ballen i eget mål.

Papiss Cisse stod i offside rett bak Evans, men etter en lang diskusjon med linjemannen valgte dommeren å godkjenne målet - noe som selvfølgelig fikk Ferguson til å tenne på alle plugger.

– Det var en dårlig avgjørelse. Hvis du ser det igjen, ser du at han er offside og at han tar tak i armen til Johnny Evans. Hvis ikke det er innvirkning på spillet, hva er det da som skal til?

Etter pause gikk han rett bort til linjemannen og leverte et klassisk Ferguson-utbrudd: rett og slett en skikkelig omgang med «hårføneren».

Tre mål den siste halvtimen

United kom tilbake da Patrice Evra satte inn et langskudd, men det var langtfra over. 20 minutter før slutt banket Cissé inn 3-2 til Newcastle, men bare tre minutter etter svarte Robin van Persie med et lavt skudd.

Og til slutt var det altså duket for Javier Hernandez, som skled inn et innlegg fra Michael Carrick i kampens siste ordinære spilleminutt.

Drar ifra

Samtidig tapte Manchester City 0-1 for Sunderland. Andy Johnson scoret kampens eneste mål med et hardt skudd fra langt og skrått hold.

Keeper Joe Hart burde nok reddet skuddet, men Manchester City-manager Roberto Mancini var mest misfornøyd med spissene sine.

– De må begynne å score snart, sier Mancini til BBC.

– Det er det samme for oss hvert år med Sunderland. Neste år skal vi ikke komme hit, spøkte italieneren.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.