NRK Meny
Normal

Rooney-scoringen som var «helt bak mål»

Manchester United snudde Champions Cup-finalen mot Liverpool på to magiske minutter og vant 3–1. Men den store snakkisen etter kampen var Wayne Rooneys mål som aldri var mål.

Darren Fletcher (R) Wayne Rooney

Darren Fletcher og Wayne Rooney fikk æren av å løfte trofeet etter finaleseieren.

Foto: CHRIS TROTMAN / Afp

Den utrolige situasjonen skjedde i det 64. minutt på stillingen 2–1 til Manchester United:

Ashley Young bommet totalt på et innlegg og traff metalltrekanten på oppsiden av det venstre krysset.

Ballen spratt så ned i beina på måltyven Wayne Rooney som i ren refleks satte ballen i nettet bak en helt utspilt Simon Mignolet. Rooney smilte lurt og jublet lavmælt – trolig litt ironisk – for scoringen.

Det som skjedde i sekundene etter fikk mange til å heve øyenbrynene. Dommeren pekte nemlig mot midtsirkelen og godkjente scoringen.

Heldigvis ble han etter kort tid stoppet av fjerdedommer som hadde sett akkurat det samme som TV-seere, tilskuere og spillere: at ballen hadde vært ute av spill.

Sterk snuoperasjon

Manchester United scoret uansett tre andre mål som alle ble korrekt godkjent og vant 3–1 over Liverpool.

Dermed gikk Louis van Gaals mannskap til topps i turneringen som er en del av de to lagenes forberedelser til den kommende sesongen.

– Det er flott å vinne kampen og turneringen. Vi har jobbet hardt i sesongoppkjøringen, sier Rooney, som både scoret mål og ble kåret til turneringens beste spiller.

Det var han som startet snuoperasjonen for rødtrøyene fra Manchester da han snek seg inn på bakerste stolpe og lurte ballen forbi Simon Mignolet i Liverpool-målet i det 55. minutt.

Til da hadde Liverpool vært det førende laget og ledet fortjent 1–0 etter en straffescoring av kaptein Steven Gerrard. Men utligningen til Rooney gjorde noe med United, som gikk fra å være svake til å bli dødelig effektive.

For to minutter etter doblet nemlig Juan Mata ledelsen for United på et skudd fra distanse. Det sto plutselig 2–1 og kampbildet var endret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ICC Cup Final Soccer Tom Cleverley, Juan Mata

Tom Cleverly og Chris Smalling jublet sammen med målscorer Juan Mata som satte inn 2–1 i det 57. minutt av kampen.

Foto: J Pat Carter / Ap

– Fint for fansen

Like før full tid satte innbyttet Jesse Lingard spikeren i kisten med et skudd via stolpen og i mål.

– Liverpool var det beste laget i første omgang. Vi var svake og spilte ikke ballen fort nok. I annen omgang spilte vi svært bra og fortjente seieren, sier Rooney.

United-stjernene kunne dermed juble over Champions Cup-seieren og samtidig konstatere at sesongoppkjøringen har vært en stor triumfferd.

Louis van Gaal og United er ubeseiret i sommer, og står med fire seire på fem kamper. Trolig er det triumfen mot erkerival Liverpool som smakte best for både spillere og supportere.

– Det var fint for fansen her i USA, og også for dem der hjemme at vi slo Liverpool, sier Louis van Gaal til Manchester Uniteds nettsider.

Han var likevel opptatt av at dette kun var en oppkjøringskamp – og at den ordentlige testen starter om 11 dager når Premier League sparkes i gang.

– Den viktigste kampen er mot Swansea (16. august). Det er kampen vi er nødt til å vinne, sier van Gaal.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.