Hopp til innhold

Ferguson raser etter denne Carroll-kollisjonen

Manchester United-manager sir Alex Ferguson mener West Ham skulle ha spilt en hel omgang med 10 spillere etter å ha reddet ett poeng i London.

Carroll

Her kolliderer Andy Carroll (t.h.) med Uniteds Patrice Evra og David de Gea.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Van Persie

Robin van Persie (t.v.) reddet ett poeng for Manchester United.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

– Det var soleklart rødt kort. Det er det ingen tvil om. Dommeren ser det, men han velger likevel ikke å gi rødt, sier Ferguson til BBC etter kampen.

Kollisjonen skjedde like før pause da Andy Carroll gikk inn med voldsom kraft i David de Gea og Patrice Evra, som begge ble liggende.

Meningene var likevel delt om hvorvidt Carroll burde ha vært straffet for duellen.

– Rødt hadde vært strengt, konkluderte Ståle Solbakken i TV 2-studioet.

Carroll slapp unna både rødt og gult kort etter taklingen.

Fortsetter å pøse inn mål

Rødtrøyene dro til London med visshet om at de kun mangler syv poeng for å sikre Premier League-gullet.

Det var likevel vertene, som svever på midten av tabellen, som tok en fortjent ledelse Ricardo Vaz Te.

Manchester United hadde scoret i 20 strake kamper før West Ham-oppgjøret, og kun minutter senere pyntet de ytterligere på statistikken:

Kagawa spilte lekent igjennom Antonio Valencia, og colombianeren hadde ingen problemer med å sette ballen i mål fra to meter.

Utliknet med offside-mål

Mohamed Diamé sørget for ny ledelse rett etter pause, men Robin van Persie dukket opp og sikret ett poeng 13 minutter før slutt.

TV-bildene viste imidlertid at nederlenderen var i klar offside da han banket inn returen fra Kagawa-skuddet.

Linjedommeren frarøvet oss en fantastisk seier mot et av Europas beste lag. Vi hadde vært fornøyd med uavgjort før kampen, men det er vanskelig å godta at vi mister poengene slik, sier West Ham-manager Sam Allardyce til BBC.

United-comebacket gjør at rødtrøyene har tatt 28 poeng etter å ha ligget under i Premier League denne sesongen, ifølge Opta.

Samtidig tangerte van Persie Luiz Suarez og Gareth Bale med 12 mål på bortebane. Nederlenderen står nå med 21 mål totalt - ett mindre enn Suarez.

I Manchester sikret Carlos Tevez 1-0-seier mot Wigan. Det betyr at City er 13 poeng bak rivalene med én kamp mindre spilt.

Chelsea mot mesterliga

Chelsea tok en sterk 3-0-seier i naboduellen mot Fulham og inntok den viktige tredjeplassen som gir garantert mesterligaspill.

Laget er ett poeng foran Arsenal med én kamp mindre spilt.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Vålerenga-spiss klar for HamKam

  Angriper Henrik Udahl (25) går fra Vålerenga til HamKam. Udahl har signert en fireårskontrakt med eliteserielaget.

  Det melder Vålerenga på sine nettsider.

  – Henrik er en fantastisk gutt som jeg unner alt godt. Han har tatt steg siden han kom til Vålerenga, men i den alderen han er i, trenger han å få spille enda mer, og da gjerne i tospann med en spiss til. Det tror jeg han vil få gode muligheter til i HamKam, sier Dag-Eilev Fagermo.

  Udahl endte med 54 kamper og 14 mål for Oslo-klubben.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Kristiansund (3-0)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Den norske landslagsspilleren Tuva Hansen klar for Bayern München

  Tuva Hansen forlater Brann og er klar for den tyske fotballstormakten Bayern München. Der gjenforenes hun med tidligere Brann-trener Alexander Straus.

  Det opplyser Bayern München på Twitter.

  – Jeg føler jeg har ventet til et passende tidspunkt og at jeg ikke måtte på liv og død til utlandet for enhver pris. Jeg ventet på tilbud fra en toppklubb. Jeg føler det er min tur til å gå videre, sier Hansen til NRK.

  Hansen har vært kaptein for Brann i suksessårene klubben har vært gjennom. De står med to strake seriegull og vant også NM i år. De greide akkurat ikke ta seg til mesterligaen da de tapte siste kvalifiseringsrunde.

  Hun innrømmer at det blir tøft å forlate de norske seriemesterne.

  – Det kommer til å bli helt forferdelig. Den gjengen, klubben og alt har betydd alt for meg. Så det blir veldig, veldig trist, sier Hansen.

  Dette skjer til tross for at hun signerte nylig en kontraktsforlengelse.

  – Tispunktet er vel kanskje ikke det beste, siden jeg signert i september. Det var ikke helt etter planen, men veldig kjekt likevel, sier den ferske Bayern-spilleren.

  25-åringen står med 23 landskamper siden debuten i 2017. Hun har fått sitt definitive gjennombrudd i Sandviken og nå Brann.

  Hansen blir fullverdig medlem av laget først 1. januar når overgangsvinduet åpner.

  Tuva Hansen
  Foto: Linnea Skare Oskarsen / NRK
 • Argentina sikret avansement tross Messis straffebom

  Lionel Messi pustet nok lettet ut da han og lagkameratene sikret en 2-0-seier mot Polen i siste kamp i gruppespillet.

  For den argentinske magikeren fikk muligheten fra straffemerket etter å ha fått et ublidt møte med hanskene til Polen-keeper Szczesny.

  Messis straffespark var hardt mot høyre, men den polske keeperen leverte en mesterlig redning.

  – Jeg er sint etter å ha bommet på straffesparket, men laget ble sterkere etter feilen min. Vi visste at etter første målet gikk inn, ville kampbildet forandres, sier Messi etter kampen.

  Likevel skulle hans lagkamerater sikre seieren, først ved scoring av Alexis Mac Allister og deretter Julian Alvarez.

  Messi og Argentina fortsatte å storspille, og deres store stjerne burde ha satt 3-0 da han fikk sjansen fra drømmeposisjon.

  Polen måtte på sin side virkelig bite negler, for de var avhengig av hva som skjedde mellom Saudi-Arabia og Mexico.

  Polen og Mexico var nemlig helt likt på poeng og målforskjell. Dermed var det fair play og antall gule kort som skulle avgjøre lagenes skjebne, med mindre flere mål ble scoret.

  Og helt på tampen satte Saudi-Arabia 1-2, og dermed gikk til slutt polakkene videre etter et vanvittig nervedrama.

  Polen møter Frankrike i åttedelsfinalen, mens Argentina møter Australia.

 • LSK sier nei til LSK kvinner

  Med overveldende flertall avslo medlemmene av Lillestrøm Sportsklubb å innlemme LSK Kvinner inn i klubben. Avstemningen skjedde under LSKs ekstraordinære årsmøte onsdag kveld.

  151 stemte imot, mens bare sju personer stemte for av de 158 stemmeberettigede under årsmøtet på Åråsen, skriver VG. (NTB)

  NM i fotball 2021, semifinale: LSK Kvinner - Sandviken
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • LSK forlenger med Bakke og Myhre

  Trener Geir Bakke og hans assistent Petter Myhre har skrevet under på nye avtaler med Lillestrøm. De er bundet til klubben ut 2027.

  Det opplyser de gulkledde på sine nettsider onsdag.

  – Det føles veldig naturlig ut for klubben i forhold til den reisen vi har hatt. Geir og Petter har vært med å bygge A-laget og klubb. Det er ikke noe tvil om at vi mener at vi har de beste trenerne LSK kan ha, sier sportssjef Simon Mesfin.

  Duoen ledet LSK til kamp om en pallplass i årets sesong, men laget falt litt fra i slutten og endte på den sure fjerdeplassen. Likevel var det ikke tvil om at de ønsket å forlenge.

  – Det er fotball som har vært livet mitt. Det er der jeg har tatt utdanningen min som trener, og jeg følte hvis jeg ikke hadde benyttet denne muligheten nå, så hadde jeg ikke kommet tilbake til trener-yrket igjen, forteller Myhre.

  Han har kombinert trenerjobben med en jobb som ekspert i TV 2. Han gir seg med sistnevnte nå som mediehuset tar over rettighetene til Eliteserien.

  Petter Myhre og Geir Bakke
  Foto: Terje Pedersen / NTB
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League